5 accessoires om je interieur een metamorfose te geven:

5 accessoires om je interieur een metamorfose te geven:

Iedereen kent het wel: je zit in je bankstel, kijkt eens rustig om je heen, en je bedenkt dat je je interieur wel eens zou willen aanpassen. Gewoon eens wat anders, wat nieuws, wat verfrissends. Maar je wil er geen honderden euro’s aan spenderen… is het dan wel mogelijk? Ja absoluut. Juist details en accessoires geven je interieur een compleet nieuwe look. Denk eens hieraan: 

1. Vloerkleed

Een vloerkleed. Je hebt ze bij de IKEA vaak al vanaf € 30,00. En zoals bij veel dingen kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Een vloerkleed in een (totaal) andere kleur of tint dan je van tevoren had geeft je interieur al snel een totaal vernieuwende look. Heb je op het moment nog helemaal geen vloerkleed? Dan zal het verschil nog veel groter zijn!

2. Tafelkleed of tafelloper over je eettafel

Je hebt een prachtige eettafel die midden in je leefruimte staat? Mooi, dan zal een mooie in het oog springende tafelloper die ruimte een totaal ander aanzicht geven. Leg over een houten/houtkleurige tafel bijvoorbeeld eens een grijskleurige tafelloper met daarop twee hoogglans witte bloempotten.

3. Bloempotten (zowel groot als klein)

Bloempotten. Je hebt ze in alle soorten en maten, en vooral ook in alle prijsklassen. Het leuke aan bloempotten is dat ze eenvoudig te veranderen zijn, en je koopt EN verkoopt ze ook weer gemakkelijk via Marktplaats bijvoorbeeld.

4. Kussentjes

Helemaal van nu: een bankstel vol met sierkussens. Het oogt gezellig en modern, en kussentjes heb je al vanaf 5 euro per stuk! Wissel af met kleuren en vormen kussentjes, en leg ze niet alleen op je bankstel, maar vooral ook op bijvoorbeeld je vensterbank, of in je fauteuils als je die hebt. Kussens zijn ook eenvoudig aan te passen naar seizoen: is het herfst? Dan gebruik je pasteltinten en veel bruin/grijs. In de zomer vervang je alles door lekker frisse kleuren als appelgroen en oranje.

5. Speel met licht!

Een niet vaak “belichte” vorm van interieuraankleding: licht. En dan bedoelen we niet de lamp zelf, maar de lichtval. Een andere lichtval op je plafond of muur doet je ruimte totaal anders kijken. Bekijk hier eens wat voorbeelden en doe inspiratie op voor in je eigen interieur!

Aanraders:

Heb je nu ook het idee om je interieur aan te pakken?

Hier enkele bruikbare webshops voor je accessoires:

Cottona.nl (voor tafelkleden en tafellakens)

Vloerkleden.com (voor een mooie vloerkleed)

Fonq.nl(voor ontelbaar veel leuke accessoires)

(86)