E flite helikopters

E flite helikopters

Het vliegen met een helikopter is een aparte kunst. Heel moeilijk aan te leren en niet iedereen kan het zomaar. De twee rotoren moeten in een bijna perfecte balans werken, samen met hoogteroeren en richtingsroeren.

Bij de moderne modellen van E flite helikopter modellen is die balans gegeven. De modellen worden van te voren uitgebalanceerd an aangepast aan de piloot. Vaak hebben ze twee niveaus van vliegervaring en kun je schakelen tussen beiden. Dat wil zeggen dat een ervaren piloot zijn toestel kan gebruiken om bijvoorbeeld instructies te geven aan anderen.

Behalve de voordelen die E flite helikoptermodellen hebben vergeleken met de modellen van vliegtuigen, ze hebben geen startbaan nodig en ook geen landingsbaan, is er ook nog het voordeel van het lichte gewicht en het relatief hoge draagvermogen.
Daardoor heeft een model helikopter veel meer mogelijkheden als drone. Dus om een camera of fototoestel aan op te hangen en unieke beelden te maken van de omgeving.

Vooral een E quadcopter is daar ideaal voor. De meesten zijn leverbaar met een speciaal uitgebalanceerd ophangsysteem dat de camera grote stabiliteit geeft. De gewone schokkende filmopnames zijn naar het verleden verwezen en je hoeft ook geen groot vliegtuig meer te huren om een luchtopname van je eigen huis, of van een speciaal evenement te maken. Je kunt het nu zelf doen, dank zij je eigen hobby, E flite helikopter vliegen.

De dubbele contra-roterende E flite helikopters hebben maar weinig minder wendbaarheid in vergelijking tot de quadcopters en je zou ook die kunnen gebruiken om een camera aan op te hangen. Hoewel de modellen door de dubbele rotoren er even anders uitzien dan hun voorgangers op schaal of hun grote broers uit het echte leven, zijn ze wendbaarder, beter te controleren en lichter.

Al met al is het vliegen met E flite helikoptermodellen een hobby met voldoende variatie om voor iedereen een niche te vinden. De elektische aandrijving betekend dat je niet meer hoeft te knoeien met brandstof dat in te kleine openingen gegoten moet worden. Met vliegende toestellen die neerstorten omdat die brandstof net even sneller opraakte dan je uitgerekend had.

elektrische aandrijving betekend ook dat je meer met je hobby kunt doen dan alleen maar rondvliegen en hoge ogen gooien bij de buren. De modellen zijn langzamerhand bekend omdat de opnames via internet verspreidt kunnen worden. Daarom is het soms zelfs commercieel interessant om reclame te maken voor het bezit van een E flite helikopter, zeker wanneer het en quadcopter betreft met ophang en balans systeem voor een camera.

(327)