Hoeveel geeft men gemiddeld uit in een restaurant

Hoeveel geeft men gemiddeld uit in een restaurant

In Amerika is het de normaalste zaak om veel buiten de deur te eten. Zij gaan gemiddeld drie keer per week buiten de deur eten. Je merkt het ook wel aan de straatbeeld in Amerika, bijna elke straat heeft wel een restaurantje of een Fast Food restaurant staan. Kortom voor de mensen in Amerika keuze genoeg. In Amerika is het ook niet ongewoon om een hele kleine keuken te hebben, want niemand kookt daar voor zichzelf. Maar hoe zit dat met Nederland? In Nederland is uit eten een opkomende trend geworden. Zeker de jonge generatie gaat steeds meer buiten de deur eten. Hoe dit komt is door een aantal punten te verklaren. Vroeger was er vaak iemand thuis en de ander werkte. Zo werd het eten al klaar gemaakt tot iemand thuis kwam van werk. Nu zijn er steeds meer twee verdieners per huishouden. Kortom er is minder tijd om boodschappen te doen en het eten klaar te maken. De generatie van nu krijgt steeds meer tijdnood. Daarnaast zijn de restaurants in Nederland steeds beter geworden. Niet alleen eten wij meer buiten de deur ook is de laatste tien jaar thuisbezorg enorm gestegen. Men blijft soms liever thuis zitten en bestellen kwaliteit voedsel buiten de deur.

Uitgave bezoekers

Ongeveer 50% van de Nederlanders eet minimaal een keer in de maand buiten de deur. Gemiddelde uitgaves ligt rond de 32 euro per persoon. De uitgave verscheelt wel per soort restaurant. Zo word in de all-you-can eat restaurant gemiddeld 39 euro per persoon uitgegeven. En in Chinese restaurant vaak maar 13 euro per persoon. Momenteel word er ook onderzoek gedaan naar de cijfers van alle uitgaves die worden gedaan met eten bestellen. We zijn ook benieuwd wat men uitgeeft per avond aan drank. In all-you-can-eat betaal je vaak relatief weinig voor eten maar betaal je wel veel voor drank. Een cola kost vaak een stuk meer dan in een gewone restaurant. Op een avondje eten neem je gauw al 2 a 4 drankjes gemiddeld per persoon. Tenzij je natuurlijk even kort en snel wil eten. Je ziet ook verschil in bestellingen qua drank in leeftijden. Jongere generatie houdt tegenwoordig wel van wat sterkere mix drankjes. Bijna iedereen kent nog wel een bacotje. Wanneer wij kijken naar oude generatie van boven de 40. Dan is wijn een van de meest gekozen drankje. Een andere opvallende trend onder de oude mannen is het gebruik van Whiskey. Deze is de laatste 5 jaar erg toegenomen. Dit was vroeger heel wat anders. Toen dronken de oudere man voornamelijk cognac. Wat je drinkt bepaald wel erg de prijs van je avondje uiteten. Wil je het duur maken dan is sterke drank behoorlijk prijzig. Zo kost een wijntje al gauw tussen de 4 en 6 euro. Of als je een jack daniels neemt dat is het helemaal prijzig. Kortom je kan het eigenlijk zo duur maken als je zelf wilt.

 

Afgelopen 5 jaar is het aantal bestellingen via internet enorm gestegen. Zo zijn er aantal online bedrijven hard gegroeid de afgelopen jaren.

Steeds beter kwaliteit

Vroeger had je veel restaurants die hetzelfde vlees, vis of groente op hun menukaart staan. De laatste jaren zie je steeds meer restaurant die zich hebben gespecialiseerd in bepaalde gerechten. Zo zie je nu hamburgers, tosti of biologische restaurants. Ze bieden steeds meer specifieke gerechten aan en zoeken meer specifieke klanten met bepaalde wensen. Met speciale horeca apparatuur is er steeds meer mogelijk in de keukens. Je ziet ook steeds meer koks experimenteren met eten. Doordat de koks niet meer hoeft te verdiepen in 20 verschillende soorten gerechten maar op 1 soort gerecht in meerdere variaties kan het product worden ontwikkeld tot een hogere kwaliteit. De koks krijgen ook steeds betere opleidingen. Dat Nederlandse kok steeds betere kwaliteit leveren zie je terug in Michelinster die jaarlijks word uitgedeeld aan ondernemers. Het aantal restaurants dat Michelinster heeft verdient stijgt elk jaar weer in Nederland

(6145)