Fouten die je niet wilt maken bij het selecteren van een nieuw bankstel

Fouten die je niet wilt maken bij het selecteren van een nieuw bankstel

Een van onze favoriete dingen om te doen bij Bankstellenshop is om klanten te helpen bij het kiezen van het juiste bankstel voor in hun huis, want als je erover nadenkt besteed een gemiddelde Nederland veel van zijn/ haar leven op de bank. Dit uiterst belangrijke meubelstuk moet dus passen bij jou, je huis en je levensstijl. Zorg er voor dat je deze vijf veelvoorkomende fouten voorkomt om ervoor te zorgen dat je een bankstel krijgt die precies goed voor jou is.

1. Koop nooit een bank die is bekleed met stoffen waar je over een paar jaar ziek van wordt.

Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik heb gewerkt met klanten die een bestaande bank bekleding willen vervangen die nog in goede staat is, alleen maar omdat ze de stoffering moe zijn. Helaas duurt het niet lang om ziek te worden van een drukke bloemige, gewaagde plaid of sterke streep.

Omdat banken een aanzienlijke financiële investering kunnen zijn, kun je er één aanschaffen waar je vele jaren van zult genieten. Mijn advies is om een neutrale bekleding te kiezen, een stof die als een “leeg canvas” kan dienen welke je steeds weer opnieuw kunt designen door hem te combineren met verschillende kussens met accent en spreien. Wanneer je een bekleding selecteert die met veel verschillende paletten werkt, kun je de kamer eenvoudig opnieuw ontwerpen zonder de bank te hoeven wisselen.

Als je graag een aantal van de opvallende kleuren en patronen van vandaag in je kamer wilt brengen met gestoffeerde meubels, ga ervoor! Doe het gewoon op een kleiner stuk, zoals een zijstoel of ottomane.

2. Kies nooit meubelstof waar je je druk over moet maken.

Rode wijn gaat morsen. Honden gaan schuren. Katten gaan haarballen ophoesten en krabben aan je bank. Echtgenoten en kinderen gaan pizza en popcorn en ijs eten op de bank, het maakt niet uit hoe vaak je het ze vertelt, het gaat gebeuren. Omdat het echte leven elke dag gebeurt, heb je een bank nodig die er tegen bestand is. Koop dus nooit een bank die is bekleed met een hopeloos gevoelige stof waar je je druk om moet maken.

3. Denk er eens aan om een bank te krijgen die zo comfortabel is dat je erop kunt slapen.

Ik kan je niet vertellen hoeveel nachten, wanneer ik niet kan slapen, ik naar beneden ga om te lezen op de bank en recht in slaap val door de comfortabele zachtheid. Het is essentieel dat jou bank zo comfortabel is.

En je zult nooit weten of een toekomstige bank precies goed voor je is, tenzij je erin zit zoals je thuis zou doen. Probeer je standaard thuis “hang” of “lig” houding dan ook goed uit in de winkel, het maakt niet uit hoe andere mensen kijken maar probeer echt je favoriete houding uit!

Zijn de armen de juiste hoogte voor jou? Sommige mensen houden van lage en zachte armen, zodat ze hun hoofd er op ze kunnen laten rusten als ze tv kijken of lezen. Anderen houden van banken met hoge armen en ruggen, zodat ze zich erin kunnen nestelen.

Als ik een paar klanten een bank laat kiezen, merk ik vaak dat wat de vrouw past niet per se bij de man past. Dus ik doe een beetje speurwerk. Waar zit elk van hen te zitten? Gaat hij in de richting van een grote gemakkelijke stoel, terwijl zij zich graag op de bank vertoeft? Degene die normaal op de bank zit, moet de beslissende stem hebben als het gaat om comfort.

4. Koop geen bank die niet in uw kamer past.

Het klinkt misschien een beetje basaal maar met passen bedoelen we niet alleen kwa afmetingen maar ook de verhouding ten opzichte van de kamer bijvoorbeeld. Voordat je een bank koopt, maak je een zorgvuldige analyse van de kamer. Bepaal eerst waar de bank wordt geplaatst en bepaal eventuele speciale overwegingen die de locatie met zich meebrengen. Als de bank bijvoorbeeld voor een groot raam staat, wilt u misschien een bank met een lage rug zodat deze het zicht niet blokkeert. Als het raam veel licht door laat, overweeg dan om een lichtgekleurde stof te krijgen die niet door de zon zal vervagen.

Bepaal vervolgens de grootte van de bank die het beste past bij de schaal van de kamer. Is de kamer groot en hoog, vol met grote meubels? Of is het een gezellige plek? Ik raad aan om een schaaltekening van de kamer te maken, zodat je een bank kunt kiezen die niet te groot of te klein is. (Sorry dat ik het zeg maar, vertrouw niet op je geheugen als je je in de meubel showroom bevindt – banken zien er in deze enorme showroom altijd veel kleiner uit dan in een huis).

5. Neem geen nieuw bankstel voor lief zoals hij is – geef hem karakter met accentkussens.

Fouten die je niet wilt maken bij het selecteren van een nieuw bankstelDenk eens aan een nieuw bankstel – zoals hier links afgebeeld – als achtergrond met de sensationele accentkussens die je wilt kopen om hem stijl en karakter te geven. Kussens zijn het kruid van het leven in uw woonkamer, dus maak plezier aan het ontwerpen van een design die uw nieuwe bank in het oogpunt van de kamer zet als je alles hebt voltooid. Een van onze trucjes is om een set kussens te maken voor de warme maanden en een tweede voor de koude maand, werkt best aardig!

We hopen dat we je hier wat leuke tips hebben kunnen geven, vond je ze goed en wil je meer lezen? Bekijk ons eigen blog ook eens voor nog vele tips!

Bankstellenshop.com

(133)