Wat te doen bij vlooien?

Wat te doen bij vlooien?

Uw hond heeft vlooien wat nu? Elke viervoeter krijgt er waarschijnlijk wel eens last van: vlooien of luizen. Deze diertjes kunnen voor hond of kat erg vervellend zijn. Aan de hond of kat kan herkend worden of er vlooien of luizen zijn. Wanneer de hond zich raar gaat gedragen of als hij zich veelvuldig begint te krabben is de kans groot dat er vlooien in zijn vacht genesteld zijn. Om hier zeker van te zijn kan er met een kam nog snel even gekeken worden of er ook daadwerkelijk luizen of vlooien aanwezig zijn.

De oplossing
Voor honden zijn er veel verschillende middelen die de vlooien en luizen kunnen doden. Een van die middelen is advantage hond. Dit middel dood niet alleen de vlooien en luizen maar voorkomt ook dat er zich nieuwe vlooien en luizen zich gaan nestelen op de vacht van de honden.

Het belang bij snel ingrijpen
Wanneer er vlooien geconstateerd worden is het van groot belang om snel in te grijpen. 36 Uur nadat het vrouwtje bloed heeft gezogen kan het vrouwtje al beginnen met eitjes leggen. Gemiddeld legt een vrouwtje zoon 10 eitjes per dag en hierdoor kan het aantal vlooien in uw huis al snel drastisch toenemen. Wanneer er eitjes zijn gelegd is het bijna onontkoombaar dat uw huisdier enkele weken erna opnieuw besmet wordt. Als de eitjes uitkomen en de daaruit komende larven zich tot een pop vormen kunnen ze bijna niet met middelen verdelgt worden. De kans dat ze opnieuw op uw huisdier gaan zitten is dan vrij groot.

Via verschillende dierenapotheken kunnen medicijnen gekocht worden om te voorkomen dat de hond besmet wordt met ongedierte.

(217)