Rijinstructeurs die hun eigen tijd hun eigen kind les willen geven, kan dat?

Rijinstructeurs die hun eigen tijd hun eigen kind les willen geven, kan dat?

Het lijkt zo’n logische gedachte, wanneer je van beroep een rij instructeur bent en besluit om je eigen kinderen ook les te geven. Toch gelden er voor het geven van dergelijke lessen wel aparte regels wanneer je dit in eigen tijd doet. Dus rij instructeur worden is niet voldoende je zult ook deel moeten nemen aan 2toDrive.

De gedachte om van zijn eigen professie gebruik te maken om zijn dochter in de avonduren les te geven leek zo eenvoudig. Maar Guy Verbrugge kwam erachter dat de papieren voor rijinstructeur niet voldoende waren om deze lessen te kunnen geven. Omdat het over een ouder kind relatie gaat gelden er toch iets andere regels zo ontdekte hij. Vanwege de onderlinge relatie van ouder en kind wordt een dergelijke les namelijk ook gezien als een vorm van begeleiding. De rijinstructeur zelf was hier dan ook erg verbaast over. Hoe kon het toch zijn dat hij als instructeur zijn eigen dochter geen les mocht geven?

Het probleem van het dragen van twee petten

Toch hebben ze hier zelf dus ook een attest voor nodig om begeleidend te mogen autorijden. Het kromme hiervan is dat ze voorcursus van begeleidend rijden vaak zelf aanbieden aan ouders. Hoe vreemd het dan misschien ook klinkt, feit blijft dat de rij-instructeur eigenlijk twee petten op heeft als deze zijn eigen kind wil begeleiden. Aan de ene kant dus de pet van rijinstructeur en aan de andere kant die van de ouder. Ondanks de juiste professie zal de rijinstructeur dus ook zijn eigen cursus ‘begeleidend autorijden”moeten afleggen, Het gaat er dus eigenlijk om dat je in je eigen tijd overstapt van je professie naar je rol van ouder.

 

(336)