Menu

Van SEO naar Online Marketing

februari 12, 2013 - Website

In de jaren 90 was zoekmachine optimalisatie relatief simpel. Voeg wat meta tags toe, verzamel wat links van ongerelateerde forums, en schrijf zo veel mogelijk content, en voor u het wist had u een hoge zoekpositie. U kunt zichzelf voorstellen dat hier flink misbruik van werd gemaakt. Links werden op grote schaal ingekocht, forums werden bestookt met reacties met links die totaal niet relevant waren voor die website. Ook werden meta tags en teksten volgestopt met zoekwoorden, en of deze nou het onderwerp van de pagina goed beschreven maakte niet uit.

Zoekmachines probeerden hier een stokje voor te steken en hebben sindsdien flinke stappen gemaakt om deze spam-achtige manier van SEO te bestrijden. Ik wil in dit artikel vooral richten op de verandering van SEO naar Online Marketing. Nu volgt een aantal onderdelen van online marketing en hoe deze zijn verbonden aan SEO:

Het doel van SEO is uiteindelijk om meer bezoekers op uw website te krijgen. Al deze onderdelen van Online marketing hebben in principe hetzelfde doel voor ogen. Het is daarom ook niet vreemd dat veel SEO specialisten hun diensten uitbreiden met Online Marketing optimalisatie activiteiten.

(76)

Geef een reactie