Menu

De belangrijkste Google richtlijnen voor zoekmachine optimalisatie

februari 12, 2013 - Website

Er is veel speculatie omtrent wat een website eigenaar zou moeten doen om hoger in de zoekmachine te komen. Gelukkig geeft Matt Cutts – de teamleider van het spam team bij Google – recentelijk inzicht in nieuwe vragen en conversiële onderwerpen. Indien u nog niet bekend bent met zoekmachine optimalisatie kunnen de onderstaande onderwerpen veel houvast bieden.

Unieke pagina inhoud

Matt Cutts merkt op dat het doel niet moet zijn om zoveel mogelijk pagina’s te maken, maar ook relevante en unieke inhoud te hebben. Dit bepaald de inhoudskwaliteit volgens de zoekmachine. Zij zullen dit dan ook belonen. 2 tot 3 zinnen unieke pagina inhoud zijn al voldoende om een pagina unieke inhoud te geven. In sommige gevallen kan dit ook niet anders omdat bepaalde elementen vaker over de website terugkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan navigatie tekst en copyright meldingen.

Domeinnamen

Matt Cutts legt uit dat het gebruiken van zoekwoorden in een domeinnaam functioneel moet zijn. Het is niet aan te raden om meer dan 2 zoekwoorden in een domeinnaam te gebruiken. Het is daarnaast ook eenvoudiger om een brand naam te gebruiken. Denk hierbij aan Twitter of Zinga, deze hebben geen betekenis maar omdat het nieuwe woorden zijn kunnen ze makkelijker te onderscheiden en onthouden zijn door de bezoekers.

Inhoud update frequentie

Er word regelmatig geopperd dat nieuwsartikelen omdat ze telkens worden bijgewerkt (vaak middels reacties) de voorkeur ontvangen als het gaat om zoekmachine positie. Matt Cutts geeft aan dat dit zo niet altijd werkt, omdat er meer dan 200 signalen worden gebruik bij Google die kijken of inhoud tijdig moet zijn of niet. Zo zal een onderwerp zoals een aardbeving altijd van het laatste nieuws gebruik maken. Voor veel andere onderwerpen is dit niet, sommige hebben zelfs baat bij ouderdom en grootte.

Het gebruik van black hat

Tools waarmee de gebruiker beoogd een binnendoor weg in te slaan werken over het algemeen slecht. Er is geen truc of snelle methode waarmee de zoekmachine voor de gek gehouden kan worden. Het gebruik van spinners, link submitters en article submitters worden niet aangeraden omdat deze juist een negatief effect kunnen hebben op uw zoekmachine posities (afstraffing vanuit Google).

(120)

Geef een reactie