Ontdek de nieuwste tegeltrends van 2024

Ontdek de nieuwste tegeltrends van 2024

Het ontwerpen en renoveren van een ruimte brengt meerdere verantwoordelijkheden met zich mee, en de belangrijkste is het plannen van iets dat in de markt in de mode is. Of u nu een binnenhuisarchitect, architect, bouwer of iemand bent die zijn ruimte opnieuw wil ontwerpen, deze blog is voor u.

In de ontwerpwereld beslaan tegels een enorme waarde die de ruimte doet gaan van gewoon naar buitengewoon. Laten we eens kijken naar de tegeltrends die u niet mag missen.

1. Zeshoekige tegels

De eerste op de lijst is zeshoekige tegels, die sinds eind 2023 in populariteit toenemen. Zoals de naam al zegt, heeft de vorm van de tegels zes zijden, die een visueel geweldig beeld creëren. Als vloertegelleverancier kunnen we zeggen dat de tegels veelzijdig zijn en meerdere ontwerpopties bieden zoals monochrome patronen, geometrische ontwerpen (klein en groot), enz.

De tegels geven een levendige look en kunnen worden gebruikt als vloer- en wandtegels in ruimtes zoals keukens en badkamers. Ten slotte kan het worden gemengd en gecombineerd met andere patronen om de ruimte een creatiever uiterlijk te geven.

2. Portugese tegels

De dagen dat mensen minimale ontwerpen verkozen zijn voorbij. Nu waarderen ontwerpers en huiseigenaren kunst en proberen ze hun ruimte zo creatief mogelijk te maken. Portugese tegels staan bekend om hun luxe en koninklijke uitstraling aan de ruimte te geven en kunnen worden gebruikt als vloer- en wandtegels.

Om een verklaring met een collectie te geven die anders is dan het gewone, heb je misschien gezien dat hoteleigenaren Portugese tegels kopen voor hun ruimte. Het huisdecor volgt de trend van Portugese tegels om de ruimte een combinatie van erfgoed en moderniteit te geven.

3. Pop van kleur

Er zijn nog steeds veel mensen die vasthouden aan minimale en subtiele kleuren die meer natuurlijke tinten zijn. Maar om de ruimte levendiger te laten lijken, verkiezen huiseigenaren wat felle kleuren die de stemming verbeteren.

Vaak worden felle kleuren als aqua ruimteblauw en groen gecombineerd met een minimaal ontwerp om de totale look in balans te brengen en de kleuren te laten opvallen. Andere trends in een vergelijkbare categorie kunnen rijke texturen met felle kleuren en opvallende patronen zijn. Ook heeft de tegeloutlet bij VixxTegels een brede collectie die past bij de huidige trends en de persoonlijke voorkeuren van de klanten.

 4. Terrazzotegels

Terrazzotegels behoren tot een van de belangrijkste trends voor 2024 en daarna. Het kwam terug met talrijke draaiingen zoals grote patronen, felle kleuren en meerdere toepassingsstijlen. De tegelwinkel in Nederland biedt maximale opties voor de toepassing van deze tegels.

U kunt bijvoorbeeld grote terrazzotegels selecteren voor de woonkamer om er een groot welkomstgevoel aan te geven. Men kan het ook gebruiken in de keuken en badkamer om een creatieve look te geven. Als een van de belangrijkste leveranciers van vloertegels, weten we dat het materiaal van terrazzotegels duurzaam is en nul tot minimaal onderhoud vereist, waardoor het de perfecte optie is voor een huis-herinrichtingsproject.

5. Vintage tegels

Voor 2024 en daarna blijven vintage tegels een plek in de schijnwerpers houden, niet alleen bij ontwerpers maar ook bij huiseigenaren. Vintage tegels kunnen oude en nieuwe ontwerpen combineren om een klassieke en eigentijdse look te geven. De trend wordt gewaardeerd door mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en dat in hun ruimte weerspiegeld willen zien.

U kunt de collectie verkennen bij de tegeloutlet bij VixxTegels en precies krijgen wat u wilt. Met veelzijdige toepassingen kunt u uw woonkamer, hal of keuken opnieuw inrichten met onze collectie vintage tegels.

Conclusie

Trends kunnen komen en gaan. Maar deze vijf veelzijdige tegelontwerpen zullen naar verwachting nog vele jaren evergreen blijven. Onze tegelwinkel in Nederland heeft talloze tegelontwerpen voor elke hoek van uw ruimte in meerdere patronen, kleuren en materialen. U kunt Portugese tegels kopen, vintage, terrazzo of andere trainings tegels met het beste materiaal.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends in vloer- en wandtegelcollecties door VixxTegels te bezoeken.

(41)