eliquids

eliquids

eliquids, misschien heb je de term al wel eens gehoord. Maar wat zijn het nu precies en waar kun je ze krijgen? In dit artikel vindt u alle informatie over e-rookwaren en in het bijzonder de eliquids.

de geschiedenis 

eind haren negentig zette de trend zich in een rap tempo voort en waagde steeds meer mensen de stap om te stoppen met roken. De toen bestaande hulpmiddel voor het stoppen met roken zoals pleisters en nicotine kauwgoms bleken weinig effect te hebben en veel mensen vielen terug in hun oude gewoonte. Rond die zelfde tijd werd er in China gewerkt aan een vernuftig apparaatje wat de rookbranche zou doen schudden op haar grondvestte. De eerste prototypes rolde van de band en bereikten Europa en de rest van de wereld.  De eerste e-cigs die werden verkocht in Nederland waren wegwerpsigaretten. Echter vertoonde deze nog vele kinderfoutjes. De batterij ging snel leeg en niet uit alle e-sigaretten kwam de juiste hoeveelheid damp. Nu, tien jaar later, is de markt sterk verandert. Er zijn nieuwe hervulbare systemen op de markt verschenen die een unieke damp ervaring geven en die het ook qua kosten stukken aantrekkelijker maken.

De nieuwe Dampers 

Tegenwoordig bestaan de elektronische rookwaren veelal uit een batterij, een verdamper en een vloeistofhouder.  Koop je een set van de merken Joyetech, Kanger of Innokin, dat zit je vrijwel altijd goed. Wat echter veel moeilijker is, is het uitzoeken van een eliquid die goed bij je past. De eliquid is de vloeistof die in het apparaatje verdampt wordt. Je kunt ze in een tabaksspeciaalzaken krijgen tegenwoordig of je kun je eliquids online kopen. Op de website eliquidmania.nl heb je tal van eliquids in de verschillende smaakcategorieën en van de beste merken.  Toch kan het moeilijk zijn om de juiste smaak te vinden. Mijn advies is om eerst te overwegen hoeveel je er aan wilt uitgeven. zo heb je al eliquids voor vier euro per 20 ml maar er zijn ook merken die voor die zelfde hoeveelheid het viervoudige vragen. Daarnaast zou ik met de goedkope merken beginnen om te kijken of het e-roken wel echt bij je past.

Lees je in 

Voor dat je begint met het aanschaffen van dure sets en liquids adviseer ik om je in te lezen op bijvoorbeeld fora. Hier kun je ook lotgenoten vinden.

 

(118)