Time management gebruiken en stress reduceren

Time management gebruiken en stress reduceren

Je kent het vast, gehaast zijn, gestrest voelen, snel nog wat dingen willen afronden voordat je naar huis gaat. Maar ook al blijf je nog een uur overwerken, het gestreste gevoel raak je maar niet kwijt, want je weet het zeker dat je nog iets aan het vergeten bent. Wat doe je dan?

Alles nog maar een keer nakijken kost je minimaal nog 2 uur langer en uiteindelijk schiet je er waarschijnlijk helemaal niets mee op. Gewoon naar huis gaan geeft ook geen rustig gevoel, want je hebt nog steeds het idee dat je wat aan het vergeten bent. Maar hoe kom je dan wel ontspannen in die auto op de parkeerplaats?

Zorg voor een overzicht!

Een overzicht van je openstaande taken, een overzicht van je afgeronde zaken maar waar je nog wat mee moet doen, een overzicht van antwoorden die je verwacht van mensen.. dit schept al zoveel meer overzicht in je werk.

Gebruik een takenlijst

Een appje op je telefoon is ook een optie, waarmee je je taken nauw in de gaten kunt houden en je voortgang kan bewaren. Voornamelijk een takenlijst geeft je rust in je hoofd, omdat je weet dat je alles opgeschreven hebt. Dit zijn allemaal kleine tips en tricks die je kunt inzetten om het voor jezelf makkelijker te maken.

Volg een time management cursus

Een hele goede optie is ook het volgen van een time management cursus! Met zo’n cursus leer je om te gaan met stress factoren die je in je werk kunnen gaan belemmeren en waardoor je het overzicht weer kan terugvinden in je eigen chaos. Voor veel mensen is dit echt een uitkomst, je leert namelijk hoe je een bepaalde rust kunt vinden in je work-flow.

Email ordenen

Je outlook kun je opnieuw indelen zodat het makkelijker en werkbaarder wordt en ook tips om je inbox te beheren komen aan bod in zo’n training. Hartstikke handig en absoluut aan te raden voor elke prive en zakelijke inbox.

(338)