Scriptiebegeleiding: de reddende engel van menig student

Scriptiebegeleiding: de reddende engel van menig student

Scriptiebegeleiding verzorgt door een externe specialist zoals Scriptium wordt steeds populairder onder studenten. Ik hoorde (helaas) pas te laat dat iets dergelijks bestaat. Lees hier over hoe ik de monsterlijke scriptiedraak met mijn houten zwaard en kartonnen schild te lijf ging en over hoe ik liever een koene en ervaren ridder aan mijn zijde had gehad.

Vooral in de afstudeerfase van de studie wordt er hard aan studenten getrokken. Ik heb die periode als een grote chaos ervaren. Elk tentamen moet gehaald worden, er moet gewerkt worden, anders bouw je studieschuld op of kun je geen eten kopen, afstuderen zonder een goedgevulde CV is ook niet aan te bevelen en om te voorkomen dat je een kluizenaar wordt, wil je ook nog af en toe iets afspreken met kennissen, vrienden en familie. Als studente was ik die chaos wel gewend aan het einde van het school- of collegejaar. Zo ging het nu eenmaal vlak voor de zomervakantie. En toen brak de afstudeerperiode van de bachelor aan… Compleet met die monsterlijke scriptiedraak…

Ik geloof niet dat ik ooit meer weerstand voelde voor een schoolopdracht dan voor mijn bachelorscriptie. Ik had een leuk onderwerp gekozen, ontving goede begeleiding vanuit de universiteit en ik was ruim op tijd gestart. En toch… Mijn onderzoeksvoorstel werd tot twee maal afgekeurd, ik vond maar niet de tijd om bronnen te lezen, laat staan iets zinnigs op papier te zetten, en de tijd die ik wel had, was ik kwijt aan het lezen van examenreglementen en scriptie voorschriften. Wat deed ik fout!
Dus daar stond ik dan, met mijn houten zwaardje en kartonnen schild. Stuurloos en bevend van de stress ging ik de scriptiedraak toch te lijf. Toen ik daarna met een mager zesje voor de scriptie slaagde voor mijn bachelor, was ik daar tevreden mee. Pas nu, vier jaar later, vraag ik mezelf af: had het allemaal ook anders gekund?
En dat had het. Ik had een ridder kunnen inhuren. Een ridder bewapend met kennis, tijd, begrip en zeeën aan affiniteit en expertise. Een ridder die al zoveel monsterlijke scriptiedraken verslagen heeft,dat hij zijn hand niet meer omdraait voor een bachelor draakje Engelse letterkunde. En die ridder had scriptiecorrectiebureau Scriptium kunnen zijn. Daarom zeg ik nu: als je de kans hebt, huur dan scriptiebegeleiding in en zorg voor optimale hulp bij het schrijven van de scriptie.

Bron: Onderwerp-spreekbeurt.nl

(54)