Geen plezier meer in je werk? Ga in gesprek!

Geen plezier meer in je werk? Ga in gesprek!

Zit je in een sleur? Valt je werk je zwaar? Kost het je iedere ochtend weer moeite om je bed uit te komen? Wat de oorzaak hiervoor ook is: het wordt dan hoog tijd voor een oplossing. Als je te lang met tegenzin naar je werk gaat is de kans groot dat je uiteindelijk tegen een burn-out aanloopt en lange tijd uit de running bent. In dit artikel lees je enkele praktische tips om toe te passen wanneer je je werk niet (meer) leuk vindt.

Niet meteen de handdoek werpen

Wellicht spookt het idee dagelijks door je hoofd, maar om per direct ontslag te nemen is zelden de beste oplossing. In veel gevallen is het praktisch gezien eenvoudigweg niet mogelijk. Wanneer je zelf ontslag neemt en terwijl je nog geen nieuwe baan hebt kun je immers in financiële problemen komen. Recht op een WW-uitkering heb je in dit geval namelijk niet. Het is van belang goed na te denken over de reden die ten grondslag ligt aan jouw verminderde werkplezier.

Doe je verhaal

Je werkgever kan natuurlijk niet ruiken dat je het niet naar je zin hebt. De eerste stap is dus om in gesprek te gaan en je zorgen op tafel te leggen. Breng dit niet meteen als een aanval op het bedrijf, maar laat blijken dat je op zoek wilt naar een oplossing. Wellicht kan je takenpakket uitgebreid of aangepast worden, kun je wat vaker thuiswerken als de reisafstand je tegenstaat, kun je in een ander team aan de slag wanneer het niet klikt met je huidige collega’s, etcetera.

Schakel hulp in

Kom je zelf niet tot een oplossing? Dan is het verstandig om loopbaanbegeleiding in te schakelen. Met je begeleider breng je in kaart waar je precies tegenaan loopt, wat je talenten zijn en waar je kansen liggen. Je wordt niet alleen geholpen een beter beeld van jezelf te krijgen, maar krijgt ook praktische tips met betrekking tot solliciteren en netwerken. Want je kunt nog zo graag ergens anders aan de slag gaan, je moet jezelf wel weten te verkopen. Een loopbaanbegeleidingsbureau als Van Ede & Partners kan je hierbij helpen. Bekijk voor meer informatie de website.

(33)