Turkije is het populairste vakantiebestemming onder Nederlanders.

Turkije is het populairste vakantiebestemming onder Nederlanders.

Turkije is al jarenlang samen met Spanje de populairste vakantiebestemming onder de Nederlandse toeristen. Jaarlijks vieren zo’n miljoen Nederlanders hun vakantie in het zonovergoten Turkije. Er zijn een aantal reden waarom vakanties naar Turkije zo populair zijn. De belangrijkste zijn het goede weer, de mooie accommodaties en de kwaliteit.

Door de ligging van Turkije is het land voor het grootste deel van het jaar voorzien van prachtig mooi weer. In de winter periode is het er aangenaam zacht en de zomerperiode is het er erg warm. In het voor en naseizoen is Turkije ook zeer zeker geschikt voor een vakantie door het zachte weer. Mensen willen genieten van de zon en hebben deze zekerheid in Turkije. Dit is toch wel de belangrijkste reden voor Nederlanders om hun vakantie door te brengen in Turkije. Een vakantie in Turkije is relatief goedkoop. Turkije is voor een groot deel afhankelijk van het toerisme, de toeristen zijn goed voor de economie in Turkije.

Het all inclusive concept waarbij mensen voor een bepaald bedrag een gehele vakantie in een accommodatie kunnen doorbrengen is zeer geliefd onder de Nederlandse toeristen. Turkije heeft veel nieuwe hotels en resorts waar de toeristen een all inclusive vakantie kunnen vieren. De kwaliteit van deze hotels en resorts is de laatste jaren steeds beter geworden en alles is aangepast aan de westerse toerist. Wanneer er naar de prijs en de kwaliteit wordt gekeken dan is een Turkije all inclusive vakantie een echte aanrader voor ieder vakantieseizoen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een ander type vakantie te boeken naar Turkije.

Er kan ook een vakantie geboekt worden in combinatie met overnachtingen in een hotel op appartement. Veel jongeren boeken een vakantie in combinatie met appartement. Turkije kent namelijk veel badplaatsen waar jongeren samen komen om te feesten. Een appartement huren is voor de jongeren goedkoop en dus ideaal. Ook kunnen er in Turkije vakantiehuizen worden gehuurd. Dit kan van een particuliere aanbieder of via een organisatie. Voor vervoer naar en in Turkije moet zelf worden gezorgd. Zoals u heeft kunnen lezen zijn er veel verschillende types vakantie naar Turkije te boeken.

(184)