Naar Kusadasi met de kinderen

Naar Kusadasi met de kinderen

Turkije is ontzettend veelzijdig en heeft voldoende te bieden voor elke reiziger. Wil je een goedkope last minute Turkije boeken, maar weet je niet goed waar je het beste heen kunt gaan met kinderen? Dan is Kusadasi een ideale badplaats waar jij én je kinderen het vast en zeker naar de zin gaan hebben.

Vogeleiland

Kusadasi is één van de drukkere Turkse badplaatsen gelegen aan de Egeïsche Kust. De letterlijke betekenis van Kusadasi is ‘Vogeleiland’. Vroeger was dit een eilandje dat overspoeld werd door vogels. Tegenwoordig hebben vogels plaatsgemaakt voor toeristen en is het eilandje verbonden aan het vasteland door middel van een dam.

Mooie ligging

Het typisch Turkse Kusadasi is gelegen aan een prachtige baai waar cruiseschepen af en aan varen. Vanuit deze populaire badplaats kun je de veerboot pakken naar Istanbul, Izmir of een ander eiland in de Egeïsche zee. Je hoeft niet perse de boot te pakken om naar een nabij gelegen bestemming te reizen die de moeite waard is om te bezoeken, want de omgeving rond Kusadasi is ook zeer interessant. De omliggende dorpjes, gelegen in schitterende natuur, ademen oudheid en cultuur. Bezoek bijvoorbeeld eens de oude Romeinse stad: Ephese waar opgravingen in perfecte staat te bezichtigen zijn. Je waant je in vergane tijden, terwijl je kinderen iets leren over geschiedenis.

Geen stranden

Hoewel er in Kusadasi zelf geen stranden te vinden zijn, vind je in de directe omgeving wel diverse stranden. De meest populaire hiervan zijn Silver Beach, Long Beach en Ladies Beach waar je kunt genieten van een scala aan watersportactiviteiten. Long Beach is het meest geschikte strand voor kinderen, want de zee wordt hier zeer geleidelijk aan dieper. Vind je het strand te ver om te lopen, dan kun je tegen een lage prijs de dolmus pakken. Dit is een klein pendelbusje dat regelmatig van en naar het strand rijdt.

Glijbanen

Wanneer je met je kinderen op vakantie wil gaan naar Kusadasi dan is het een aanrader om voor een groot all-inclusive resort te kiezen. Bijna al deze resorts in Kusadasi hebben namelijk meerdere zwembaden en sommigen hebben zelfs een waterpark met waterglijbanen. Je kinderen zullen zich hier uitstekend vermaken.

(79)