Heerlijke vakantiebestemming Spanje

Heerlijke vakantiebestemming Spanje

Spanje staat al jaren lang op het favorietenlijstje van vele Nederlanders. Dat is ook niet voor niets. Je vindt in Spanje alles wat een vakantie aangenaam maakt. Je vindt er heerlijke zandstranden, boulevards, leuke shopjes, heerlijk eten een heerlijke relaxte sfeer.

Voor elk wat wils is er op een vakantie in Spanje wat te vinden. Hou je erg van een zon en zee vakantie, dan heb je een keuze in de verschillende costa’s, die er zijn. Neem bijvoorbeeld de Costa del Sol, de Costa Brava en de Costa Blanca. In de meeste plaatsjes langs de kust is er ook aan het vertier in de avond gedacht. Je vindt bijvoorbeeld volop discotheken in Lloret de Mar maar ook in de andere bekende strandsteden.

Ga je meer voor je rust, kun je ook ander Spaanse bestemmingen vinden. Het platteland van Spanje is ook prachtig. Je vindt er vele sinaasappelplantages. Hoe verder je het binnenland ingaat, hoe meer rust je vindt. Behalve natuurlijk in de hoofdstad Madrid of in de studentenstad Salamanca. Het oude centrum van deze stad is werelderfgoed van de UNESCO. Dus ook zeker het bezoeken waard. Behalve dit centrum vind je hier ook vele terrasjes en barretjes. Dankzij het feit dat het een studentenstad is, is het hier zeer levendig.

Behalve zon, zee, nachtelijk vertier en rust biedt Spanje ook nog cultuur. Houd je van cultuur dan moet je zeker Barcelona eens bezoeken. Barcelona staat bol van de cultuur. Wat dacht je van zijn meesterwerk, dat hij helaas niet zelf af heeft kunnen maken, de Sagrada Familia? Dit bouwwerk is nog steeds niet af. Maar men probeert het met de technieken van nu in zijn stijl af te maken. En wat ook fantastisch is om te zien is Parc Guëll. Neem daar goed de tijd voor als er bent.

Ik heb niets te veel gezegd. Spanje is een heerlijke vakantiebestemming.

(81)