Zet je website aan het werk

Zet je website aan het werk

website-in-google

Veel ondernemers onderschatten de waarde van hun website. Vaak denken ze dat investeren in de website geen slimme zet is omdat deze toch niets doet. Hier gaat het vaak mis. Ondernemers zien niet wat een website kan doen omdat ze deze ervaring nog niet hebben.

Perfecte verkoper

Een goede verkoper in een bedrijf zal zorgen voor extra inkomsten doordat deze goed zijn of haar werk doet. Een website kun je ook inzetten als een goede verkoper. Het voordeel van de website is dat je deze naar eigen wens kunt opleiden en hij 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je aan de slag gaat. Bovendien zal de website geen opslag vragen, zich ziek melden of met vakantie willen. Een betere werknemer kun je je toch bijna niet voorstellen?

De investering

Investeren in je website is in feite het beste wat je kunt doen. Bedrijven doen regelmatig investeringen welke weinig tot niets opleveren en soms een terugverdientijd hebben van 10 jaar. Je website kun je binnen korte tijd zeer rendabel maken en je geld laten opleveren. De investering kun je binnen enkele maanden al hebben terugverdient. Uiteraard is dit per business weer verschillend.

Je website laten werken

Een website zal niet direct iets voor je gaan doen als hij goed opgeleid en ingericht is. De website moet uiteraard eerst gevonden worden voordat hij iets kan gaan doen voor je. Als mensen je bedrijf of website kennen dan komt daar vaak wel bezoek uit, maar je wilt juist onbekende aantrekken en kennis laten maken met je product of dienst. Je website zal niet zomaar bovenaan in Google komen te staan omdat er veel concurrentie aanwezig is. Je website hoger in Google krijgen kun je het beste door een SEO specialist laten doen. Dit omdat het niet eenvoudig is en veel truukjes niet meer werken welke vroeger wel werkte. Wat je aan tips&tricks op internet terugvind werkt in feite dus niet meer. Sterker nog, je kunt je website daar nog slechter mee maken waardoor hij nog slechter vindbaar wordt.

Vindbaar worden kost tijd

Je website laten groeien en bovenaan in Google komen te staan lukt niet in een paar dagen. Dit kost echt tijd. In veel gevallen ga je pas na 1 maand echte resultaten zien. Vaak kun je beter een 3 maanden traject ingaan zodat je echte resultaten kunt bereiken. Dat het tijd kost heeft er mee te maken dat groei niet te snel kan en mag gaan. Daarnaast komt Google ook niet elke dag langs in het begin om te kijken wat er nieuw is en je opnieuw indeelt in de zoekmachine.

Klaar voor de start

Hoger in Google komen te staan met je website zal je veel bezoekers opleveren en veel nieuwe klanten. Vaak zijn ondernemers daar niet eens op ingericht. Het maakt natuurlijk veel uit hoe je website is ingericht en of er een telefoonnummer prominent in beeld is. Dit zou kunnen betekenen dat er meer telefoontjes binnen gaan komen. Voorkom dat de lijn continu bezet is en zorg dat je kunt opschalen. Vooraf zijn sommige zaken lastig in te schatten en moet je gewoon maar eerst zien hoe het gaat lopen.

 

(89)