Een inbound callcenter, wat heb je er eigenlijk aan?

Een inbound callcenter, wat heb je er eigenlijk aan?

Er zijn verschillende mogelijkheden van een inbound callcenter. Waar veel mensen waarschijnlijk meteen aan denken is een klantenservice van een groot landelijk opererende organisatie. Denk hierbij de aan de grote telecom aanbieders of verzekeraars. Wat echter ook onder inbound callcenters valt zijn partijen die de telefoon beantwoorden voor managers of directeurs. Secretaressen of externe partijen die voor een organisatie de telefoon beantwoorden. Maar wat is nou eigenlijk het voordeel van een inbound callcenter?

Direct hulp
De grote kracht van een inbound callcenter is dat er meteen hulp geboden kan worden. Klanten die problemen hebben kunnen meteen te woord worden gestaan en er kan meteen hulp geboden worden. Bijvoorbeeld als het internet het niet doet kan er gekeken worden naar een oplossing, in veel gevallen kan de beller het inbound callcenter van informatie voorzien zodat het probleem sneller kan worden opgelost

Oplossingen
In veel gevallen kan het inbound callcenter een aantal standaard oplossingen bieden. In veel gevallen zijn deze oplossingen voldoende en is het probleem al snel verholpen. Zodra er op korte termijn geen oplossing gevonden kan worden is er nog de mogelijk om doorverbonden te worden met iemand de wellicht wel een oplossing kan aanbieden. Of kan het technische team geraadpleegd worden voor een eventuele oplossing.

Punt waar je klachten kwijt kan
Een ander reden waarom inbound callcenters handig kunnen zijn is het ontvangen en verwerken van klachten. Indien de klacht gegrond is kan het inbound callcenter zoeken naar een oplossingen en eventueel deze oplossing ook bieden aan de klant. Dit is voor veel klanten de reden waarom ze een callcenter bellen, alleen maar om klachten kwijt te kunnen en om te zoeken naar een oplossing.

Een inbound callcenter kan erg interessant zijn. Dit geldt vooral voor bedrijven die veel vragen moeten verwerken. Het goed verwerken van vragen en klachten draagt er bij aan de klanttevredenheid. Dit is dan ook erg van belang.

(123)