Laarzen voor wisselvallig weer

Laarzen voor wisselvallig weer

Het is weliswaar nog zomer, maar voor we het in de gaten hebben staat de herfst al voor de deur. En dat betekent onverwachte regenbuien, harde windstoten met véél bladeren en afnemende temperaturen. Je moet – zodra je de deur uitloopt – altijd het zekere voor het onzekere nemen door je paraplu overal mee naartoe te sleuren en een jas in je tas mee te sjouwen. Je kunt er vrijwel altijd vanuit gaan dat je ergens die dag natregent.

Het is best moeilijk om je te kleden naar deze situaties. Een winterjas is vaak veel te warm en een zomerjas biedt niet de bescherming die je nodig hebt als het herfstachtige noodlot toeslaat (lees: regen). Wat trek je in hemelsnaam aan op dagen van zo’n tussenseizoen? Daarvoor zijn gelukkige een aantal handige tips and tricks.

Want ook aan de herfst wordt in de modewereld gedacht. Regenjassen zijn lang niet altijd meer van die enorme zakken die je over je hoofd moet trekken: tegenwoordig zijn ze in allerlei trendy modellen te verkrijgen waardoor jij fabulous door de regen kunt stappen, zonder nat te worden. En ook de paraplu’s doen mee aan deze trend en zijn in vele verschillende designs te koop. De paraplu neem je daarnaast makkelijk mee in je tas, nadat je ze hebt ingeschoven en in het beschermhoesje hebt gefrommeld.

Schoenen zijn ook altijd een issue met dit rare weer. Want wat trek je in hemelsnaam aan je voeten? Sneakers zijn veelal gemaakt van textiel waardoor ze iedere druppel doorlaten en lange laarzen zijn vaak zo goed gevoerd, dat je voeten nauwelijks kunnen ademen omdat de temperaturen nog niet onder het vriespunt zijn gezakt. Korte laarzen en enkellaarsjes, gemaakt van glad leer en beschermd met een goede schoenenspray, zijn hiervoor de perfecte oplossing. Deze trek je onder vrijwel iedere outfit aan om een stijlvolle uitstraling te creëren en zijn ook nog eens comfortabel. Zo houd je je voeten lekker droog en niet te warm.

Laat de herfstwind je ogen tranen en heb je altijd het gevoel dat de herfst je make-up gemakkelijk van je gezicht blaast? Ga dan naar de drogist en schaf waterproof mascara, waterproof eyeliner, waterproof wenkbrauwpotlood en een goede foundation aan. Nu moet je niet met make-up gaan zwemmen, maar deze producten zijn wel bestand tegen wat regendruppeltjes en een beetje wind.

Als jij deze tips and tricks onthoudt bij je volgende aankopen, dan trotseer jij de herfst met gemak. Geniet nog even van het mooie zomerweer!

 

(100)