Een wandeling in het park mondde uit in nieuwe sneakers

Een wandeling in het park mondde uit in nieuwe sneakers

Op zaterdag maak ik altijd een wandeling door het stadspark met m’n Franse bulldog Diesel en mijn twee dochters, van 6 en 9. Afgelopen zaterdag was het ‘just like always’, dus mijn wekker liep af om 8 uur. Ik trok snel een trainingsbroek, een wit shirt en m’n favoriete sneakers aan, wekte mijn dochters en liep naar de keuken om een kop koffie te drinken. Tien minuten later sloot ik de voordeur en wandelden we richting het park. Net zoals anders. Alleen liep deze zaterdag anders af dan ik ooit had verwacht…

Het had de avond ervoor geregend: het gras was vochtig en op het grindpad lagen plassen water. Diesel had de ochtend van z’n leven want hij is gek op water en daarom rolde hij door iedere plas die (letterlijk) op zijn pad kwam. Wij sjokten trouw achter Diesel aan want de hond wist precies welke route er werd gelopen. Hij mag van mij altijd los van de lijn in het park.

Ineens stond Diesel stil, stak zijn neus in de lucht en rende weg. Mijn alarmbellen begonnen te rinkelen toen ik zag waar ‘ie naartoe ging: de vijver van het park. Blijkbaar waren de waterplassen op het pad niet voldoende. Ik draaide me snel om naar mijn dochters, zei dat ze even moesten wachten en vluchtte achter Diesel aan. Ik haalde Diesel vlak voor het water bij en pakte ‘m snel van de grond. Op het moment dat ik Diesel optilde, verzette ik mijn rechtervoet. Ik voelde hoe mijn voet vervolgens verder naar voren gleed, alsof ik op rolschaatsen stond. Ik vreesde het ergste en tilde langzaam mijn voet op. Ja hoor: de zool en het leer van mijn favoriete sneaker was bruin in plaats van stralend wit.

De hondenpoep was gezien de grootte niet van Diesel. Ik lijnde Diesel aan en probeerde de bruine drab van mijn sneaker af te vegen met gras. Mijn dochters waren inmiddels naast mij komen staan en giechelden om mijn gestuntel. Ik nam de meiden (en de hond) mee naar de stad om een nieuw paar te kopen, want deze sneakers waren niet meer te redden. Ik trakteerde de dames op een ijsje en liep vervolgens schoenenwinkel Sooco binnen. Na vijf minuten kon ik de vieze sneakers in de vuilnisbak deponeren en maakte ik onze wandeling af. Op mijn nieuwe sneakers.

(105)