Wees blij met je lijf

Wees blij met je lijf

Als je aan een willekeurige vrouw op straat vraagt wat ze van zichzelf vindt, zal ze waarschijnlijk antwoorden dat ze niet (helemaal) tevreden is met haar lijf. De meeste vrouwen zien vaak juist eerder de minpuntjes dan de pluspunten. Wij geven je tips om weer blij te worden met jezelf!~

Loop rechtop

‘Schouders naar achteren en kin op een stokje’ kreeg ik vroeger te horen op balletles. Als je rechtop staat voel je je automatisch een stuk zelfverzekerder en zie je er ook zo uit.

Sexy lingerie

Verwen jezelf af en toe met sexy kleding of een sexy lingeriesetje. Ook al ben je vrijgezel en ziet niemand het. Het gaat erom dat jij het weet en dat jij je er sexy in voelt.

Ja-knikkers

Ja-knikkers worden vaak omschreven als vervelend, irritant en als mensen met geen eigen mening. Toch blijkt uit een studie van de Ohio State University dat je zelfvertrouwen wordt vergroot als je tijdens het praten knikt. Je kunt het zien als een soort zelfbevestiging. Anderen zullen je ook hoger waarderen als je knikkebolt. Raar, maar waar.

Schijn bedriegt

Onthoud één ding als je onzeker bent of je leven even minder leuk vindt dan dat van anderen: alles wat je op social media ziet is altijd mooier dan de werkelijkheid. Mensen delen nu eenmaal niet graag hun domme opmerkingen (soms wel trouwens, maar dan hebben ze het niet in de gaten) of foto’s zonder make-up, zonder filter et cetera. Alleen hun perfecte leven mag online.

Gooi de weegschaal uit het raam

De weegschaal kan in je nadeel werken. Ben jij teveel met je gewicht bezig, dan is de kans groot dat je jojoot. Je bent teveel bezig met (niet) eten, waardoor je juist gaat snaaien en er spijt van krijgt. Als je er niet te vaak aan denkt zal je zien dat je minder tussendoor eet en vaker alleen eet als je daadwerkelijk honger hebt.

(103)