Wat zijn de nadelen van blowen precies?

Wat zijn de nadelen van blowen precies?

Blowen wordt over het algemeen gedaan om er lekker ontspannen van te worden. Wie dagelijks blowt, zal echter ook te maken krijgen met de schadelijkheid ervan. Bij langer cannabisgebruik komen de nadelen steeds meer aan het licht.

Als het duidelijk is dat u op deze manier niet door kunt blijven gaan, zult u eens moeten nadenken of stoppen met blowen niet beter is. Veel blowers kunnen de nadelen zo opnoemen.

Na een joint gerookt te hebben kan iemand best een creatievere geest hebben. Deze creatieve effecten verdwijnen echter snel wanneer u dagelijks wiet rookt. Uiteindelijk neemt u juist minder initiatief en heeft u minder inspiratie op de momenten dat u dit juist nodig heeft. Er zijn veel mensen die na het roken van een joint vooral willen slapen en niet veel meer willen doen. Herkent u zich hierin? Dan is nadenken over stoppen met blowen (of minderen) een prima eerste stap.

Lange tijd vonden artsen dat het wel meevalt met de verslavende werking van blowen. Het verslavende van blowen wordt pas de laatste jaren echt onderkent, door de sterk verhoogde THC-concentratie in de wiet van tegenwoordig. Steeds meer artsen zijn zich heden ten dage bewust van de verslavende rol die blowen heeft. De ontwenningsverschijnselen, zoals futloosheid en slecht slapen, kunnen heftig zijn na jarenlang blowen. De voordelen van stoppen met blowen kunt u hier lezen.

Artsen menen dat er daarnaast wel degelijk een verband te leggen valt tussen het gebruik van klachten en psychische problemen. Steeds vaker geeft iemand met bepaalde klachten aan deze te hebben sinds dat hij of zij heeft geblowd. Het is niet duidelijk of iemand aanleg moet hebben voor klachten of dat deze door blowen zijn veroorzaakt, maar merkbaar werden de klachten door het blowen zeker wel. Iedereen kan uiteindelijk depressieve klachten krijgen. Wanneer iemand door het blowen ongemotiveerd is, is de kans op een depressie groter.

Een gram wiet kost in de meeste gevallen minstens zeven euro. Bij dagelijks gebruikt wordt er over het algemeen meer geblowd. Een gram per dag is dan nog weinig. Een snelle berekening leert ons dat het dagelijks blowen rond de 2000 euro per jaar kost. Er zijn duizenden zaken waaraan het geld waarschijnlijk beter te besteden is.

(2750)