Ooglaseren is een investering waar je dagelijks profeit van hebt

Ooglaseren is een investering waar je dagelijks profeit van hebt

Je ogen laten laseren is een geweldige investering in je lichaam waar je geen spijt van zal krijgen. Dagelijks met een bril of contactlenzen rondlopen kan zodanig een hindernis zijn dat je er van af wil. En dat kan, want ooglaseren is een permanente oplossing om weer scherp te kunnen zien zonder iets voor je ogen te houden.

Er zijn een aantal verschillende ooglasermethoden waarvan je op de hoogte moet zijn voordat je beslist voor een bepaalde methode te beslissen. Natuurlijk zal de oogarts je ogen nakijken om te kijken welke behandeling het beste is. Toch is het goed om van te voren al op de hoogte te zijn van de opties.

De meest gebruikte methode is LASIK en een andere methode is LASEK. Omdat je na een LASIK methode veel sneller herstelt wordt deze methode in ongeveer 85% van de ingrepen toegepast. Als je echter een dun hoornvlies hebt of vrij actief bent met bepaalde contactsporten zal je aangeraden worden om toch voor een LASEK behandeling te kiezen. In dat geval zal je hersteltijd iest langer duren, maar zal je er meer profeit aan hebben. Het beste is om een afspraak te maken bij een ooglaserkliniek bij u in de buurt om te kijken welke methode voor u de beste keuze zal zijn.

Ooglaserklinieken in Nederland

Er zijn best een aantal ooglaserklinieken in Nederland. Nederland heeft strenge regels omtrent het ogen laseren en dat is logisch aangezien je ogen zeer kostbaar zijn. Juist door al die maatregelen is het statistisch gezien onmogelijk om blind te worden door een ooglaserbehandeling. Het is een angst die niet op de realiteit gebasseerd is. Een ooglaserbehandeling duurt slechts 10 minuten waarna je de rest van je leven weer scherp kan zijn. Natuurlijk kan het zijn dat je voor bijziendheid uiteindelijk weer een leesbril nodig hebt op oudere leeftijd. Dit hoort bij ouderdom. Toch zal je verziendheid permanent goed worden door je ogen te laten laseren. Het loont dus om de investering aan te gaan.

(284)