Aanpakken/voorkomen van overgewicht

Aanpakken/voorkomen van overgewicht

De laatste jaren neemt het aantal mensen met overgewicht toe. Één van de grootste oorzaken van overgewicht zijn de verkeerde eetgewoontes. Mensen leven tegenwoordig een druk leven en hebben hierdoor vaak geen tijd om te denken aan wat goed voor ze is.

Het voorkomen/aanpakken van overgewicht kan op verschillende manieren;

  1. Bewegen

De norm voor gezond bewegen is 30 minuten per dag. Om een goede gezondheid te behouden is het belangrijk dat mensen tenminste 30 minuten per dag intensief bewegen. Voor mensen met overgewicht en jongeren/kinderen is het gewenste aantal minsten 60 minuten per dag.

  1. Gezond eten

Naast de beweging die een mens nodig heeft is het ook belangrijk om gezond te blijven eten. Vaak weten mensen niet eens wat ze eten en hoe ongezond het voor ze kan zijn. Gezond eten is een kwestie van aanwennen maar ook zeker tijd ervoor nemen. Zoek op het internet op wat gezond eten is en welke hoeveelheden je mag eten. Het is ook erg belangrijk om uw kinderen van jongs af aan al gezond te laten eten zodat ze hieraan gewend raken en niet aan het ongezonde eten.

  1. Diëten

Heeft u te maken met overgewicht en vindt u het lastig om uit uzelf gezond te gaan eten en te bewegen? Probeer dan eens één van de vele diëten. Een dieet helpt u bij het kwijtraken van de gewenste killo’s en sleept u door deze toch wel moeilijke periode heen. U hoeft zich niet te schamen als u op dieet bent, er zijn naast u nog vele andere mensen die ook een dieet volgen. Daarnaast is het voor een goed doel en zal u na het dieet beter in uw vel zitten.

Gezond leven is erg belangrijk, zorg daarom goed voor uw eigen lichaam en dat van uw kinderen!

(178)