Gezonder leven met personal trainer

Gezonder leven met personal trainer

Is het wel nodig om met een personal trainer aan de slag te gaan? Dat is wat wij vaak horen en op zich begrijpen we deze vraag ook wel. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die heel goed zelf aan de slag kunnen met een trainingsschema.

Vrijblijvend advies over jouw persoonlijke trainingsprogramma

Wij adviseren toch een stok achter de deur als het gaat om afvallen en gezonder leven. Het is niet voor niets dat professionele sporters altijd een coach hebben, een personal trainer helpt je om doelen te stellen en om deze doelen te halen. Daarnaast heeft een personal coach de kennis in huis om je te voorzien van het juiste advies op het gebied van sport, beweging en gezondheid. Wist je dat je zonder gedoe er al achter kunt komen wat je kunt doen om gezonder te gaan leven. Je vult je geslacht, je gewicht en je lengte in en onze tool geeft jou een advies op basis van je BMI Uiteraard kun je daarna even met ons bellen, we staan je graag gratis te woord om te kijken hoe jij invulling kunt gaan geven aan een sport / trainingsprogramma!

Zelf je BMI berekenen?

Nu kun je natuurlijk zelf aan de slag, maar stel je voor dat je iemand naast je hebt staan die jou motiveert, jou ondersteund en aanzet om telkens je plafond te verhogen. Wanneer je onze BMI calculator gebruikt, krijg je dus niet alleen jouw Body Mass Index (BMI) te zien, maar ook geeft het alvast een idee van wat je zou kunnen doen om gezonder te gaan leven.

Body Mass Index

De Body Mass Index, laat zien of jouw gewicht en jouw lengte gezond in verhouding zijn. De BMI,ook wel Quetelet Index genoemd is slechts ter indicatie. Want een hoog BMI hoeft niet te betekenen dat je ongezond leeft, ook het lichaamsvet is natuurlijk van belang, een body builder bijvoorbeeld heeft vaak een hoog BMI, maar heeft natuurlijk geen hoog vetpercentage.

De Belg Adolphe Quetelet bedacht deze bekende index in de 19e eeuw. Hij had een voorliefde voor cijfers en statistieken, vooral vanuit sociaal oogpunt en daarom bedacht hij een manier om min of meer een indicatie te krijgen of je te dun of te dik bent. Vanaf 1972 wordt de Quetelet wereldwijd BMI genoemd. Ofwel de Body Mass Index. Los van de geschiedenis is het goed om te weten dat je nooit zomaar zelf je conclusies moet trekken aan de uitslag van de BMI calculator. Laat je altijd voorlichten door een specialist, je huisdokter kan je hier sowieso meer over vertellen.

(23)