Betaal niet teveel voor een ooglidcorrectie

Betaal niet teveel voor een ooglidcorrectie

Er zijn veel klinieken en oog specialisten die je kunnen behandelen voor een ooglidcorrectie maar tegen welke prijs? Veel praktijken zijn goed na te gaan op hun aanbod en de kwaliteit die zij leveren.

Behandeling

De behandelingen bij een ooglidcorrectie zijn plastisch van aard. Hierbij wordt huid en de omliggende factoren behandeld door een plastisch chirurg. Voor een oogbehandeling zijn er een aantal behandelingen beschikbaar:

  • bovenooglidcorrectie
  • onderooglidcorrectie
  • wenkbrauwlift

Kwaliteit

Je mag verwachten dat je kwaliteit krijgt aan kennis en ervaring bij het aangaan van een ooglidcorrectie maar daar bestaan echter geen regels voor. Zeker bij een oogkliniek is de arts niet verplicht een oogarts te zijn en is er geen specifieke certificering nodig om een kliniek te starten.

Wat de behandelaar wel moet zijn is een basisarts. Van hieruit gaan artsen doorgaans verder specialiseren maar zonder de benodigde regelgeving kan een arts een oogkliniek beginnen. Wel zijn plastisch chirurgen lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Een goede manier om te zien welke behandelaar goed is kun je ook doen door reviews te lezen over de klinieken en behandelaren. Hierdoor krijg je een gedetailleerder beeld van de ervaring van andere patiënten en weet je min of meer wat je mag kan verwachten.

Kosten

De kosten van een ooglidcorrectie behandeling heeft natuurlijk veel factoren waarop deze zijn gebaseerd. Ten eerste telt de kennis en ervaring van de plastisch chirurgen die niet zomaar dit werk zijn gaan doen en uiteraard zijn er de kosten van apparatuur en veilige omgeving in de kliniek.

De daadwerkelijke prijzen verschillen ook nog wel per kliniek want ook daar zijn geen regels voor. Maar vaak zijn de verschillen niet zo heel erg groot. Waar de ene behandelaar goedkoper is bij het ene type behandeling kan die weer duurder zijn bij een andere type behandeling ten opzichte van andere klinieken.

BehandelingPrijs
Bovenooglidcorrectie€ 700 tot € 1900
Onderooglidcorrectie€ 1200 tot € 1900
Boven- en onderooglidcorrectie€ 1800 tot € 3000

(34)