Zal ik mijn trouwjurk na de trouwerij bewaren?

Zal ik mijn trouwjurk na de trouwerij bewaren?

Op een van de mooiste dagen van je leven, de bruiloft, wil je er goed uitzien. Het is hopelijk een moment dat maar eenmalig voorkomt omdat niemand wil hertrouwen. Tijdens de gebeurtenis is de trouwkleding een belangrijk onderdeel, maar daarna wordt het nooit meer gedragen. Vooral voor vrouwen is het lastig om de jurk tijdens een ander evenement aan te trekken.

Er wordt daarom ook afgevraagd wat je met trouwjurken moet doen nadat je getrouwd bent. Het is van belang dat de kleding eerst goed gereinigd wordt. Tijdens het feest wordt er gedanst, veel gedronken en iedereen is gezellig aan het kletsen. Het is daarom niet te voorkomen dat de trouwjurk enkele vlekken krijgt. Er kan drank overheen vallen, maar ook de danszaal is vaak niet droog.

Het is verstandig om trouwjurken te reinigen bij een stomerij. Let hierbij op dat de stomerij ervaring heeft met dit soort reiniging en de jurk niet zal verpesten. Daarnaast moet je de kledij kort na afloop van de trouwerij wegbrengen zodat de vlekken er niet intrekken.

Trouwjurk bewaren of verkopen?
Omdat de jurk aan een mooie dag doet denken, wil je deze misschien liever bewaren. Maak de keuze of je dagelijks de jurk wilt tegenkomen of juist niet. Anders kun je de kleding op een paspop opmaken, maar anders is het aan te raden om de jurk in een kast te bewaren. Let er dan wel op dat je het regelmatig laat luchten, om een muffe geur te voorkomen. Dit moet enkele keren per jaar gebeuren.

Soms wil je de trouwjurk liever niet bewaren en dan kun je er voor kiezen om deze te verkopen. Niet iedereen wil veel geld uitgeven en daarom is er een goede markt voor goedkope trouwjurken. Ook heerst er een crisis en is er niet altijd even veel budget. Het is mogelijk om de kleding naar een winkel voor tweedehands trouwjurken te brengen, maar ook Marktplaats is een goede optie.

(169)