Tuinkussens opbergen; waar en hoe?!

Tuinkussens opbergen; waar en hoe?!

Veel mensen zitten er toch altijd weer over te tobben na de zomer. Waar laat ik in hemelsnaam die tuin- of loungekussens? Het is uiteraard ook geen optie om de kussens buiten te laten liggen. Dit is überhaupt geen goed idee, omdat de kussens veel te lijden hebben als ze een nachtje buiten blijven liggen. Hier een paar handige tips om je kussens op te ruimen.

Tuinkussens opbergtas

De eerste optie is een opbergtas voor de tuinkussens. Het grote voordeel van een tas is dat je het gemakkelijk mee kunt dragen. Tevens kan je met een mooie opbergtas alle kussens goed bij elkaar bewaren. Een goed alternatief voor een opbergtas is een hoes voor alle kussens. Een hoes is echter iets minder in het verplaatsen.

Opbergbox

De tweede optie is een opbergbox voor de kussens. Dit is een box waarin de kussens netjes passen en goed beschermd staan. Het is echter wel altijd aan te raden om de box onder een afdak of in een schuur te zetten. Dit voorkomt dat er water bij de kussens kan komen, zodat de kussens goed bewaard blijven zonder vlekken.

Een opbergbox is echter een wat duurdere optie dan een tas of een hoes. Het voordeel is wel dat je een mooi plekje hebt voor de kussens en dat ze daar goed beschermd staan.

Wintertijd

De kussens opbergen in de wintertijd is een heel ander verhaal dan in de zomer. Het is altijd aan te raden om de kussens in de winter binnenshuis op te slaan, zodat je zeker weet dat de weersinvloeden niet bij de kussens kunnen komen. Zo komen de kussens gegarandeerd goed de winter door. Tevens is het zeer aan te raden om ook in de zomer de kussens altijd op te ruimen wanneer je ze niet meer gebruikt. Zo weet je zeker dat de kussens ook in de zomer niet beschadigd raken.

Het is altijd, dus zowel voor in de winter als in de zomer, belangrijk om de kussens op een droge plek op te bergen.

Toch nat geworden?

Zijn de kussens toch nat geworden, dan is het belangrijk om de kussens eerst goed te laten drogen voordat je ze weer opbergt in een tas, hoes of box. Op deze manier voorkom je dat ‘het weer’ erin trekt wat schimmelaanslag kan veroorzaken op de kussens. Over het algemeen zijn de opbergtas, -hoes en -box goed bestand tegen de weersinvloeden. Echter zijn alle alternatieven niet bestand tegen extreem weer. Daarom is het altijd belangrijk om de kussens binnen op te bergen bij slecht weer.

(673)