Soorten vloeren voor in je huis

Soorten vloeren voor in je huis

In dit artikel bespreek ik de soorten vloeren die je in je huis kan leggen en wat de voor- en nadelen voor deze vloeren zijn. Mocht je twijfelen over de soort vloer die je in je huis wil, stop dan met zoeken en lees dit artikel. Na het lezen van dit artikel weet je alles over de soorten vloeren die er zijn.

Gietvloeren

Gietvloeren worden de laatste tijd steeds vaker geplaatst in woningen. Eigenlijk beschrijft de naam al precies wat het is. Het is een vloer die gegoten wordt en daardoor erg strak en modern is. Wel is het een flink werk om de vloer te gieten, let hier dus op.

Laminaat

Laminaat is een traditionele soort vloer. Het hout blijft lang goed, maar is bijvoorbeeld wel vatbaar voor weersomstandigheden of lekken. Als het erg koud is kan het hout krimpen en kan het gaan kraken. Als je hier dus een grote hekel aan hebt, is dit misschien niet de goede optie voor jou. All-in laminaat is als je voor laminaat kiest wel de beste optie.

Betonvloer

Een betonvloer is erg praktisch en ook erg modern. Daarnaast is het ook relatief goedkoop. Het geeft een strak uiterlijk, wat in deze tijd erg populair is. Wat wel een nadeel is van betonvloer is dat je er alles op ziet liggen. Vaak schoonmaken is dus van belang bij een betonvloer. Ook is een betonvloer erg koud. Mocht je dus vaak koude voeten hebben, dan is de betonvloer niet voor jou.

Cementtegels

Cementtegels kunnen een leuk patroon vormen. Dit is erg nostalgisch, maar voor sommige mensen juist ouderwets. Dit kan uiteraard ook als retro worden gezien. Wel heeft dit dezelfde nadelen als een betonvloer. Wel zie je minder viezigheid om de op vloer liggen in verhouding tot een betonvloer. Dit komt door het patroon in de cementtegels.

Troffelvloer

Troffelvloeren zijn sterk, slipvast en onderhoudsvriendelijk. Vroeger werden deze vloeren voornamelijk als vloerbedekking gebruikt. Nu is dit echter ook gebruikelijk als normale vloer. Omdat deze vloeren zo makkelijk zijn, zijn veel mensen hier enthousiast over.

Conclusie

Er zijn genoeg soorten vloeren om uit te kiezen. Alle soorten hebben weer aparte voordelen en/of nadelen. Door goed onderzoek te doen voor dat je een vloer koopt, voorkom je dat je teleurgesteld wordt door een vloer die niet bevalt. Ook zit je hier waarschijnlijk nog vele jaren aan vast. Erg belangrijk dus om je te verdiepen in je aankoop.

 

 

(38)