Hoe zorg je ervoor dat jouw huishoudster een blijvertje is?

Hoe zorg je ervoor dat jouw huishoudster een blijvertje is?

Het huishouden wordt steeds lastiger om bij te benen. Naast het gezinsleven, werk, hobby’s en andere verantwoordelijkheden schiet het huishouden er nog wel eens bij in. Dit is zeker niet gek, zo’n 45% van de tweeverdieners met kinderen hebben zelfs een hulp in de huishouding om hen te ondersteunen. Dit blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) Maar hoe kom je aan een goede hulp? En als je een werkster hebt, hoe gaat het dan in z’n werk?

Start je zoektocht

Je kunt beginnen met zoeken door eens rond te vragen in je eigen vriendenkring. Of gooi het eens op tafel tijdens een verjaardag of als je visite hebt. Ook inventariseren bij je buren of kennissen kan nuttig zijn. Misschien kunnen zij je iemand aanbevelen. Een briefje op hangen in de supermarkt kan ook helpen, of doe het op de moderne manier: zoek online jouw hulp, bijvoorbeeld op marktplaats of via een zoekmachine!

Het zoeken uit handen geven

Als dit niets oplevert kan een bemiddelingsbureau een goede uitkomst zijn. Zij nemen je de zoektocht naar een goede huishoudelijke hulp uit handen en zorgen ervoor dat je een betrouwbaar iemand in huis haalt. Hulpstudent.nl is zo’n organisatie die huishoudelijke hulp aanbiedt. Doordat zij met studenten werken hanteren zij een voordelig tarief. Ook zijn de studenten flexibel in te zetten en vooraf gescreend door Hulpstudent.nl. Zij laten de student niet zomaar aan de slag gaan bij hun klanten.

Schuldgevoel

huishoudelijke hulp

Je hoort het vaak genoeg, men gaat schoonmaken omdat de schoonmaakster komt. Het klinkt onlogisch, maar vaak voelen mensen zich bezwaard dat de huishoudster het huishouden komt doen. Soms voelt men zich zelfs schuldig omdat zij dit zelf niet doen. Vergeet niet dat de huishoudster er voor betaalt wordt om te komen poetsen.

De huishoudelijke hulp is gevonden, en nu?

Voor sommige mensen is het erg lastig om de ‘baas’ te spelen over de huishoudster en te vertellen wat je graag ziet gebeuren. Het schoonmaken gebeurt natuurlijk thuis en in informele sfeer, maar blijf zakelijk. Wees duidelijk over wat precies schoongemaakt moet worden en wat je verwachtingen zijn. Iedereen heeft zijn/haar eigen schoonmaakmethode dus bemoei je daar niet al te veel mee. Als het maar schoon wordt, toch? Wees ook niet gelijk teleurgesteld als het de eerste keer niet helemaal naar wens is, maar bespreek dit met je hulp. Het is voor beide partijen natuurlijk even wennen. Een vertrouwensband opbouwen heeft altijd even tijd nodig.

Wees duidelijk over de afspraken en de betaling

Bespreek dingen als werktijden, betaling, vakantie of ziekmelding goed. Ook wat betreft de schoonmaaktaken is het belangrijk om duidelijk te zijn. Evalueer ook af en toe. Zo weet de hulp wat er nog beter kan en weet jij wat er wellicht niet haalbaar is. Bij Hulpstudent.nl wordt de facturatie uit handen genomen, zo hoef je niet moeilijk te doen met geld in huis te halen voor de hulp. Als je niet tevreden bent met de huidige hulp, wordt er ook snel een andere hulp geregeld. Heb je zelf iemand gevonden voor het huishouden? Spreek dan een opzegtermijn af. Op deze manier heb je genoeg tijd om een nieuwe hulp te zoeken.

 

(165)

Online contactpersoon bij Hulpstudent.nl | Ondernemend | Social Media | Mensen vrije tijd bieden | Fotografie | Tuinieren | Behulpzaam | Reizen | Duiken |