Gevel kapot?

Gevel kapot?

De buitenmuur is een onderdeel van het huis dat vaak vergeten wordt tijdens het onderhoud aan een woning. Dit zijn echt gemiste kansen want de gevel is zo belangrijk voor een pand, niet enkel voor de uitstraling maar ook de kwaliteit van een gebouw hangt voor een groot gedeelte van de gevel af. Je hebt ook de goede gereedschappen nodig.

De gevel bepaald bijvoorbeeld voor een groot gedeelte hoe goed een pand geïsoleerd is. Hieronder een paar voorbeelden.

Buitenmuur onderhoud, welke mankementen zijn er?

Scheuren in een gevel? Dan is er direct een stuk isolatie weg! Gaten in de muur zorgen er voor dat de elementen makkelijker binnenkomen. Wanneer er gaten in u buitenwand komen is het van groot belang dat deze zo snel mogelijk gedicht worden. Vaak is een kleine gevelrenovatie afdoende om dit probleem op te lossen. U kunt hier het best een professioneel bedrijf voor inschakelen. Vaak is het te lastig om de scheuren in een muur zelf te dichten. Zeker omdat de bron dieper kan liggen.

Vocht in de buitenmuur? Dan is het direct een stuk lastiger om een huis te isoleren. Om te voorkomen dat er vocht in uw wand komt kunt u uw buitenmuur impregneren. De kosten voor gevel impregneren vallen ook reuze mee. Zeker als u beseft wat de gevolgen kunnen zijn als u het niet doet. Bij deze methode wordt een bescherm laagje op uw gevel aangebracht die u gevel waterafstotend maakt. Boven kan vuil zich ook niet meer hechten aan uw gevel.

Voegwerk dat loslaat? Dit kan in het ergste geval zorgen voor schuiven van de stenen in uw wand. Voegwerk is uitermate belangrijk voor de staat van uw wand. Als u tekenen ziet van voegen die beginnen te scheuren of zichzelf beginnen te verwijderen. Dan is het belangrijk dat u direct adequaat oppakt en nieuw voegwerk laat uitvoeren.

Is de gevel verzakt? Dan is de kans groot dat de rest van de constructie ook wegzakt. Dit probleem is vaak een stuk lastiger op te lossen omdat de bron van het probleem zich vaak in de fundering bevindt. Hier is vaak een grote renovatie voor nodig om dit adequaat op te lossen.

Het probleem bij mankementen aan de buitenkant van een woning is dat een probleem vaak een groter probleem wordt wanneer u er niets aan doet. Het is dus van groot belang dat de muren van uw huis in goede conditie blijven, regelmatig en doelgericht onderhoud scheelt u een hoop zorgen.

(39)