Pizza’s bakken in je eigen tuin?!

Pizza’s bakken in je eigen tuin?!

Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een pizzaoven cadeau van mijn vriendin.
Ik vond het altijd al leuk om zelf pizzadeeg te maken en heerlijke pizza’s te bakken thuis.

Echter het probleem is voor die échte Italiaanse smaak heb je toch een oven nodig die wat hogere temperaturen heeft dan een standaard fornuis. De meeste Italiaanse houtovens bakken op temperaturen van 350 – 400 graden. Dan moet je er echt bij blijven want die pizza’s zijn in 5 minuten klaar! Die temperatuur plus het feit dat er met hout gestookt wordt zorgt voor die onmiskenbare smaak van échte goede Italiaanse pizza’s. Oh en dan vergeet ik nog de ingrediënten want die zijn uiteraard ook van belang. Ik gebruik alleen verse producten op de pizza. Voor de saus gebruik ik wel Pomodori uit blik want die zijn gewoon veel zoeter om het te compenseren voeg ik hier wel weer verse kruiden aan toe. Heel soms gebruik ik ook nog wel mais uit blik maar verder alle groenten gaan er vers of gegrild op.

Pizza oven voor buiten

De komst van een echte buiten oven voor pizza’s heeft mijn liefde voor het maken van pizza’s verder aangewakkerd. Wat is er zo leuk aan? Het is vooral een sociaal gebeuren, ik ga natuurlijk niet in mijn eentje die hele oven opstoken meestal is er een goede aanleiding of we verzinnen er een. Deze buiten oven stook je zelf op met hout en hij bereikt makkelijk temperaturen van 300-350 graden, perfect voor een goede pizza.

Het is leuk om samen een pizza samen te stellen, van elkaars combinaties af te kijken en te smullen van het resultaat. Omdat er maar 1 pizza per keer in gaat deel je natuurlijk ook wat er uit de oven komt en zo proef je elkaars creaties.

Het is een feestelijk gebeuren, de oven opstoken met hout, alle ingrediënten uitgestald, iemand rolt zelf zijn balletje uit tot een platte bodem en beleggen maar!

Dus als je van pizza’s houdt en je wilt er iets creatiefs mee geef jezelf een buitenoven voor pizza’s cadeau!

(62)