Dansen: een wereldhobby

Dansen: een wereldhobby

Dansen is niet voor niets voor veel mensen leuk tijdverdrijf. Het is namelijk zo dat in vrijwel ieder plekje op de hele wereld een unieke soort ‘stijl’ van dans is ontstaan. Dit wordt in de volksmond meestal volksdansen genoemd. Maar ook bepaalde bekendere stijlen zoals hip-hop en streetdance komen voor een groot deel uit bepaalde specifieke delen van de wereld. Hieronder volgen twee Amerikaanse danssoorten die vandaag de dag ook heel erg populair zijn in Nederland en vele andere delen van de wereld

Hip-hop

Hiphop is afkomstig uit de getto’s van New York van de jaren ’70. Het werd destijds (en nu eigenlijk nog steeds) gezien als een culturele beweging. De stijl is afkomstig uit The Bronx, waar voornamelijk afro-Amerikanen en Latino’s wonen. Het grootste en belangrijkste aspect van hip-hop is de mensen en de samenleving een spiegel voorhouden: laten zien wat er echt gebeurd, en hoe de vork in de steel zit. De meeste teksten van hip-hop muziek zijn aanklachten tegen de samenleving in het algemeen. Op die manier kon hip-hop de Amerikaanse onderklasse een nieuwe stem geven om hun gevoelens te uiten.

Linedancing

Linedancing is een specifieke formatie dans waarbij (meestal) op country muziek wordt gedanst. Ook deze dansvorm is afkomstig uit Amerika. Linedancing begint vaak met het leren van de basis. Indien de basis goed aangeleerd is is het mogelijk om de dans verder uit te breiden. Linedance gezelschappen bestaan vaak uit zowel mannen als vrouwen en iedereen danst tegelijkertijd dezelfde choreografie. Ook is het mogelijk om hierbij twee groepen tegenover elkaar te zetten om een soort ‘battle’ te voeren.

Hip-hop is een dansstijl waar je voornamelijk les in kan krijgen in grotere groepen of door middel van een privé leraar of lerares. Linedancing daarentegen kan je bijvoorbeeld met een groep vrienden doen of met je partner. Op deze manier is linedancing ook een hele leuke bezigheid voor een date voor ouderen!

 

Kijk hier voor meer info over andere dansstijlen: http://dansenenwingen.yolasite.com/  Of bent u opzoek naar een leuke date voor u en uw man en zat u aan linedancing te kijken? Neem dan eens een kijkje op deze website http://samendaten.weebly.com/

(113)