Het Vondelpark in Amsterdam

Het Vondelpark in Amsterdam

Toch wel één van de bekendste parken van Amsterdam en ook wel van heel Nederland is het Vondelpark. Dit park is de plek waar zowel toeristen als de Amsterdammers graag komen om te ontspannen, te sporten, bij elkaar te zijn en de drukte van de stad even helemaal los te laten. Het vreemde is dat het park op zo’n beetje de drukste plek van heel Amsterdam gelegen is. Vlakbij het Leidseplein, naast een drukke weg gelegen en toch een heel bijzonder rustig plekje.

Bezoekers

Als je een grote diversiteit aan culturen wilt zien is het een goed idee om eens een tijdje op een bankje in het park te gaan zingen en gewoon je ogen de kost geven. Jaarlijks zijn er meer dan 10 miljoen personen die het Vondelpark bezoeken. Dit is een mooie mix tussen toeristen en de lokale bevolking.

Kinderen

Als je met de kids Amsterdam bezoekt is het ook leuk om ze even te laten ontspannen in het Vondelpark. Er zijn diverse kleine speeltuintjes en één grote speeltuin te vinden. De kids kunnen hier even lekker uitrazen en genieten van de natuur. Ook is er in de zomer een zwembadje voor de kleintjes. Gezellig met z’n allen spelen in het water en zelf op de rand kijken hoe je kindje lekker aan het spelen is. Het kan met mooie dagen behoorlijk druk zijn in de speeltuinen en het zwembad.

Openluchttheater

In de maanden juni, juli en augustus is het openluchttheater in het Vondelpark geopend. Kleine en grote artiesten komen hier optreden. De optredens zijn altijd gratis maar wanneer het bekende namen zijn kan het soms extreem druk zijn. Het is dan verstandig om van te voren online te reserveren via hun website www.openluchttheater.nl . Het theater is vlakbij de ingang bij de Eeghenstraat.

Natuur

Ondanks dat het Vondelpark keurig is aangelegd is er een grote diversiteit in de natuur. Wist je dat er bijna 5000 bomen in het park staan en dat dit meer dan 150 verschillende soorten zijn? Verwacht je vast niet van zo’n stadspark! Behalve bomen zijn is er ook veel bossage te vinden, met name in de lente en zomer staat het bos er schitterend groen bij. In de bossage zijn ook veel verschillende soorten kruiden te vinden. 

Als het rustig is moet je een met je ogen dicht op het gras gaan liggen en luisteren naar de geluiden om je heen. Je zult direct veel verschillende vogelgeluiden horen. Van de bekende huismus tot de exotische Halsbandparkiet en van de spreeuw tot de bonte specht. Veel vogels broeden hier ook dus ook hiervoor is het Vondelpark een belangrijke kraamkamer. 

Wanneer je een dagje of een paar dagen in Amsterdam bent ga dan zeker eens kijken bij het Vondelpark. Loop er een uurtje doorheen of ga er met mooi weer lekker picknicken in het gras. Het is er fris, gezellig en rustgevend.

Conclusie

Wanneer je een dagje of een paar dagen in Amsterdam bent ga dan zeker eens kijken bij het Vondelpark. Loop er een uurtje doorheen of ga er met mooi weer lekker picknicken in het gras. Het is er fris, gezellig en rustgevend.

(33)