Onderzoek: Nederland massaal op zoek naar inspiratie voor het kerstdiner

Onderzoek: Nederland massaal op zoek naar inspiratie voor het kerstdiner

Zwolle, 19 december 2022 – Nederland maakt zich klaar voor de kerstdagen en is daarbij massaal op zoek naar inspiratie voor het kerstdiner. Dat blijkt uit onderzoek van RouteLogic naar het zoekgedrag van Nederlanders. Opvallend is dat men al vroeg start met de oriëntatie en zich gaat verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Het zoekgedrag begint namelijk ieder jaar al in oktober fors toe te nemen.

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders massaal zoeken op termen als ‘recepten kerstdiner’ en ‘kerstdiner voorbereiden’. In 2021 lag het zoekvolume in oktober op 161.290. In november 2021 steeg dit tot 364.980, om in december tot een zoekvolume van 2.310.130 te stijgen. Een stijging van wel 533% ten opzichte van november. Dit jaar lag het zoekvolume in november al op 499.160. Een stijging van 36,8% ten opzichte van november vorig jaar. De voorbereiding op het kerstdiner leeft nu al meer dan vorig jaar.

Online zoekgedrag terug te zien bij food professionals

Dat de consument massaal bezig is met de voorbereiding op het kerstdiner is niet alleen terug te zien in

het zoekgedrag. Online versmarkt QSTA ziet dit ook terug in de bestellingen. “De decembermaand is traditioneel een drukke maand in foodservice en retail vanwege de feestdagen. We verwachten bij QSTA tot 40% meer bestellingen te verwerken dan in een gemiddelde maand. Dit is een leuke uitdaging natuurlijk”, zegt Rian Faaij, Digital Marketing Director bij QSTA.

“Om de drukte aan te kunnen hebben wij onlangs geïnvesteerd in slimme software om onder andere de beladingsgraad van onze bestelbussen te berekenen. Dit maakt het mogelijk dat wij de bestelbussen optimaal kunnen beladen en alle bestellingen kunnen bezorgen. Zodat onze klanten hun verse producten elke dag kunnen verkopen aan de consument en geen kerstdiner in het water gaat vallen.”

Last Mile Delivery

Om het hele proces te bewerkstelligen geeft QSTA vijf tips hoe de last mile zo efficiënt en duurzaam mogelijk inricht kan worden, ook in de drukke feestmaand. Door dit toe te passen tijdens de laatste stap van de supply chain, zorgt QSTA er mede voor dat de consument tijdens de kerst geniet van een heerlijk diner.

Lees hier het volledige bericht en vijf tips om de last mile van het logistieke proces zo efficiënt en duurzaam mogelijk in te richten. 

(24)