Waarom de Tesla Model 3 de beste elektrische auto op de markt is

Waarom de Tesla Model 3 de beste elektrische auto op de markt is

De Tesla Model 3 wordt wel de beste elektrische auto op de markt genoemd. Daar zijn veel redenen voor, maar een van de belangrijkste is dat hij betaalbaar is. Dit maakt het een geweldige keuze voor iedereen die wil overstappen op een elektrische auto. In deze blogbijdrage bespreken we enkele kenmerken die de Tesla Model 3 zo populair maken.

De Tesla Model 3 is de beste elektrische auto op de markt om een aantal redenen. Eén reden is dat hij betaalbaar is. Met een vanaf prijs van zo’n 50.000,- ligt hij binnen het bereik van veel kopers. Een andere reden is zijn actieradius. De Model 3 kan tot 500 km afleggen op een enkele lading, waardoor hij ideaal is  voor lange afstanden. Tenslotte zit de Model S vol met functies die het een plezier maken om ermee te rijden, zoals adaptive cruise controle, Valet modes en de bekende automatische piloot. Al zit die laatste er in Nederland niet standaard op, maar die kun je met een update vanuit Tesla activeren.

Interieur

Het interieur van de Tesla Model S is luxueus en comfortabel. De stoelen zijn met leer bekleed en het dashboard is van hout. Er is een groot touchscreen in het midden van het dashboard dat alle functies van de auto bedient. De auto heeft veel beenruimte en hoofdruimte, waardoor hij een prima keuze is voor lange bestuurders.

Performance

Naast een indrukwekkende actieradius heeft de Tesla Model 3 nog veel meer te bieden op gebied van performance. De Tesla Model 3 gaat van 0 – 100 in slechts 4.4 seconden en heeft een topsnelheid van 233km/h. De Dual elektro motoren geven je een koppel van in totaal 493 NM. Daardoor is de Tesla Model 3 zeer geschikt om een aanhanger te trekken.

(33)