Stickers laten maken

Stickers laten maken

De sticker bestaat sinds de jaren 70 en werd in de jaren 80 gebruikt als communicatiemiddel.
Een sticker kan gebruik worden als een advertentie als reclamebord.

Een aantal eigenschappen van een sticker zijn dat ze een boodschap kunnen over brengen. Een boodschap zoals naamsbekendheid overbrengen. Door de snelle verspreiding die mogelijk is en met het bereik daarbij is het mogelijk om naam te maken. Stickers kunnen opvallen en hebben als voordeel dat ze moeilijk zijn weg te halen. Stickers worden vaak gebruikt bij promotie.

Het inzetten van stickers kan ook worden gebruikt voor acties. Stickers zijn op de plekken zoals bushaltes, pilaren, op plekken te vinden waar veel mensen komen zoals in winkelstraten waar ze goed op te plakken zijn zodat ze opvallen. Als je erop let zult het je opvallen dat op veel stickers gebruikt worden in verschillende bedrijven en sectoren. Van barcodes stickers, machine stickers om een paar voorbeelden te benoemen

Bij het maken van stickers is het belangrijk om met een aantal aspecten rekening te houden.
Op stickers moeten heldere en korte tekst komen te staan. Daarnaast is het gebruik van kleuren en logo handig. Dit zorgt voor herkenning bij mensen.

Het is vaak ook mogelijk om je eigen stickers te ontwerpen. Een foto, afbeelding of logo hoort tot de mogelijkheden. Het is mogelijk om online een ontwerp aan te leveren. Bedenk van te voren wel goed hoe de stickers eruit moeten zien. Er zijn verschillende soorten vormen stickers mogelijk en ook verschillende soorten materialen. Houdt rekening met het ontwerp van de stickers en welke vorm deze moet krijgen.

(136)