Hoe een goed Curriculum Vitae u helpt bij het solliciteren

Hoe een goed Curriculum Vitae u helpt bij het solliciteren

Een goed CV maken is belangrijk tijdens een sollicitatie. Dit heeft een aantal redenen. De eerste reden is ook meteen de meest logische en heeft te maken met het zogenaamde persoonlijke visitekaartje. Met uw curriculum vitae kunt u door middel van een aantal pagina’s aan uw toekomstige werkgever laten zien wie u bent en met wie hij of zij te maken heeft. Als dit een goed overzichtelijk CV is, zal dit een positieve uitwerking hebben op uw mogelijke werkgever.

Overzicht

Allereerst blijft het overzicht bewaard wanneer uw CV een goed gestructureerd overzicht is. Dit is voor uzelf erg prettig, omdat u op deze manier precies weet welke informatie op welke plaats op uw CV te vinden is. De lay-out is dus erg belangrijk. Ook is dit erg prettig voor degene bij wie u solliciteert, want hij kent u (nog) niet, maar heeft dan wel een goed overzicht van met wie hij mogelijk te maken kan krijgen in de toekomst.

Het sollicitatiegesprek zelf

Als uw Curriculum Vitae goed op orde is met een duidelijk overzicht, is het zeer waarschijnlijk dat het sollicitatiegesprek zelf ook gemakkelijker zal verlopen. Doordat u zelf precies weet wat er in uw CV staat en op welke plek, kunt u al uw informatie op een duidelijke manier toelichten tijdens een gesprek. U kunt bepaalde vragen duidelijk beantwoorden en waar nodig aanvullen. Bovendien zal u overkomen als een georganiseerd persoon die zijn of haar zaakjes op orde heeft, wat voor iedere werkgever een prettige eigenschap is.

Voorbeeld CV

Op voorbeeldcv.nl kunt u goede voorbeelden vinden van hoe een goed CV eruit zou moeten zien. U kunt dit voorbeeld gebruiken om uw CV aan te passen naar uw eigen voorkeur, waardoor deze er nog beter uit zal gaan zien.

(193)