video laten maken

video laten maken

Wat is een vidi-monial?

Vidi-Monial

Een testimonial is tegenwoordig een aardig bekende term op internet. Mensen geven daarin hun mening over bepaalde bedrijven, producten of diensten. Dit doen zij door een geschreven tekst, waarin de voor- en nadelen besproken worden samen met de algehele indruk en ervaring met het bedrijf, product of dienst.

Maar er zijn nu ook zogenaamde vidi-monials.

Testimonials zijn al geruime tijd onderdeel van marketingstrategieën van grote en kleine bedrijven, en tot nu toe hebben ze aardig wat communicatieve werking gehad. Maar met vidi-monials is het mogelijk om een nog groter en breder publiek te trekken.

Met andere woorden: mensen – of dit nu klanten, prospects of bekenden zijn – zeggen iets over jouw bedrijf. Een vidi-monial is dus de interactieve variant van een gewone testimonial. Deze bereikt talloze nieuwe klanten die op het internet rondsurfen.

De communicatieve kracht van een vidi-monial is tientallen keren sterker dan die van een gewone testimonial. Ten eerste is het makkelijker voor mensen om gewoon even op ‘play’ te klikken, in plaats van het lezen van een ellenlange tekst. Je leunt achterover en ziet vanzelf wel wat de persoon te vertellen heeft.

Mocht het over een bepaald product gaan, dan wordt dit meestal ook gedemonstreerd, en kun je gelijk goed zien hoe het product werkt. Dit kan je overhalen om het zelf te kopen. Als je alleen maar een beschrijving leest is het soms lastig om je voor te stellen wat er precies bedoeld wordt.

Video’s zijn sowieso erg in opkomst de laatste tijd. Of het nu gaat om jezelf promoten, een liedje beluisteren of, zoals in dit geval, de mening over een bedrijf. Door sites als YouTube is het mogelijk om de vidi-monials te verspreiden en op websites te zetten. Je hebt dus meer promotiekanalen via welke je de vidi-monials kunt verspreiden.

Je hebt natuurlijk de keuze om zelf aan de slag te gaan met een vidi-monial, waardoor je alles zelf in de hand hebt en de kosten laag gehouden worden. Maar je kunt ook kiezen om Video Concurrent in te schakelen om een video testimonial voor je te maken. Je geeft in dat geval alle details door, vertelt je specifieke wensen en je vidi-monial wordt gecreëerd.

We kunnen dus stellen dat ook ten opzichte van andere communicatiemiddelen vidi-monials erg sterk zijn. Tegenwoordig wordt iedereen gemakzuchtiger, waardoor je met een vidi-monial erg vooruit loopt op je concurrenten.
Als prospects de keuze hebben tussen een lap tekst en een video die ze gemakkelijk kunnen bekijken, dan zullen de meesten toch wel voor het laatste kiezen.

Heb jij deze tekst wel helemaal gelezen? Reageer dan op Facebook!

(96)