Tot Rust komen in de meest bijzondere gemeente van Nederland: Bonaire

Tot Rust komen in de meest bijzondere gemeente van Nederland: Bonaire

Bonaire, in het papiaments boneiru, is een caribisch stukje Nederland, ofwel een bijzondere gemeente van ons kikkerlandje. Bonaire telt zo’n 13.000 inwoners, waarvan ongeveer de helft van origine Bonairiaans is en de officiele taal op het eiland is Nederlands maar thuis en onder elkaar spreken zij papiaments. De onderwater wereld rondom Bonaire geldt als één van de allermooisten ter wereld, daarom is een vakantie naar Bonaire voor duik-liefhebbers dé ultieme vakantie om hobby en rust te combineren op een met zonovergoten eiland waar relaxen een levenswijze is.

Naast de schiterende onderwaterwereld zijn er natuurlijk nog tal van redenen om naar bonaire te reizen , neem nou het washington slagbaai park. Een beschermd natuurgebied dat de gehele noordkant van Bonaire beslaat. Naast de flora en fauna vindt u  er ook een museum en diverse wandel/fiets-routes.  Of wat dacht u van klein bonaire, ook een beschermd natuurgebeid. Het ligt vlak voor de kust van de hoofdstad en is omgeven door een koraalrif. En ook, hoewel een wat duitstere zijde van deze lange band met Nederland, de slavenhutten.

Daarnaast is Bonaire een veelzijdig doch rustig eiland, u vindt er niet zoals op Aruba gebruikelijk is, vele casino’s en drukke uitgaansgelegenheden, maar wel goede en relaxte restaurants. Watersporters kunnen hier hun hart ophalen, want of je nu een duiker, windsurfer, snorkelaar of kiter bent,  Bonaire biedt het allemaal in de juiste setting.

Kortom: Als u op zoek bent naar een relaxte vakantie in de caribische zon waarbij u ook nog eens de kans krijgt om het mooiste onderwater gebeid ter wereld te bekijken,  denkt u dan ook eens aan bonaire.

 

(144)