Een rood scherm bij Wie is de Mol?

Een rood scherm bij Wie is de Mol?

Kandidaten vrezen het: de executie aan het eind van een aflevering bij Wie is de Mol? Want er is altijd één iemand die geen groen scherm, maar een rood scherm krijgt. En dat betekent: naar huis. Maar voordat je een rood scherm krijgt bij Wie is de Mol? gebeurt er altijd heel veel.

Aflevering en dagen

Een aflevering van Wie is de Mol? duurt vaak meerdere dagen. Het is dus niet zo dat er altijd aan het einde van een dag iemand naar huis moet. Aan het einde van een dag of drie maken de kandidaten een test.

Test de kennis over de Mol

De test die de kandidaten maken gaat over de identiteit van de Mol. Vaak moeten er een stuk of twintig vragen worden beantwoord. Bijvoorbeeld ‘Was de Mol actief bij activiteit 1?’ en ‘In welke kleur auto stapte de Mol bij opdracht 3?’ De laatste vraag is steevast: ‘Wie is de Mol?’.

Aantal goed

Omdat het vaak niet mogelijk is om direct al te weten wie de Mol is, spreiden veel kandidaten hun antwoorden en zetten ze in op meerdere personen. Aan het einde van de test gaat het er dan ook om wie het meeste goed heeft. De winnaar van dit percentage gaat door, net als de opvolgende winnaars. Maar er is één iemand die naar huis gaat.

De verliezer krijgt een rood scherm

Degene die het minste antwoorden correct beantwoord heeft over de identiteit van de Mol is de verliezer. Deze zal een rood scherm krijgen en wordt op de eerste vlucht naar huis gezet. Het begint altijd met tien kandidaten, maar gedurende de afleveringen vallen er steeds meer mensen af. Uiteindelijk blijven er drie over die de finale spelen, waarvan er één de winnaar zal zijn, één de verliezer en één de Mol blijkt te zijn.

(257)