Wat te doen aan droge ogen?

Wat te doen aan droge ogen?

Droge ogen is een symptoom dat routinematige dagelijkse taken kan bemoeilijken en het kan aanzienlijk moeilijker zijn in tijden van stress of ziekte. Daarom moet je je droge ogen behandelen. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar voor droge ogen. Ze variëren van geneesmiddelen op recept tot vrij verkrijgbare oplossingen. Je kunt het beste alle symptomen met je oogarts bespreken, zodat zij het juiste behandelplan voor je droge ogen kunnen bepalen. Hier zijn enkele opties voor het behandelen van droge ogen.

Gebruik oogdruppels

Droge ogen worden vaak behandeld met oogdruppels. Er zijn talloze soorten oogdruppels en ze kunnen worden gebruikt als een korte of langdurige behandeling van droge ogen. Sommige behandelingen kunnen ook worden gebruikt in combinatie met andere therapieën, zoals vrij verkrijgbare oogdruppels of oogdruppels op recept.

Gebruik een luchtbevochtiger

Luchtbevochtigers zijn een uitstekende manier om problemen met droge ogen te verlichten. Ze kunnen worden gebruikt in de slaapkamer of op kantoor en ze zijn ook eenvoudig schoon te maken. Je moet je luchtbevochtiger inderdaad regelmatig schoonmaken. Het is ook een goed idee om het uit de buurt van kinderen en huisdieren te houden, zodat je geen elektrische problemen of rotzooi krijgt. Sommige mensen hebben het gevoel dat het gebruik van een luchtbevochtiger hun droge ogen helpt.

Neem regelmatig een pauze van digitale schermen

Het is geen geheim dat langdurig naar computerapparaten staren slecht is voor je ogen. Iedereen is zich hiervan bewust, maar velen slagen er niet in om de essentiële maatregelen te nemen. Je moet eigenlijk regelmatig een pauze nemen van je computer- of telefoonscherm. De ideale tijd zou elke 20 minuten zijn. Als dat onmogelijk lijkt, probeer dan een alarm op je telefoon in te stellen om je eraan te herinneren wanneer het tijd is om een scherm pauze te nemen.

Praat met je arts over voorgeschreven druppels

Als je chronische droge ogen hebt en verschillende therapieën hebt geprobeerd, kan je arts druppels op recept voorschrijven. Omdat ze droogheid, irritatie en pijn kunnen verlichten, zijn voorgeschreven druppels vaak nuttig bij de behandeling van problemen met droge ogen. Er zijn echter enkele nadelen aan het gebruik van recept druppels. Ze zijn meestal prijzig en sommige verzekeringsmaatschappijen betalen ze niet tenzij voorgeschreven door een oogarts. Als je een recept behandeling voor droge ogen wilt krijgen, praat dan met je arts over welke keuzes het beste voor je zijn. Op deze manier weet je precies wat je van het proces kunt verwachten voordat je het probeert.

Regelmatig onderzoek uitvoeren

Nadat je algehele gezondheid is beoordeeld, zal je oogarts specifieke tests uitvoeren om de oorzaak van je droge ogen vast te stellen. Deze tests zullen de kwantiteit en kwaliteit van je tranen beoordelen. Het zal ook testen hoe snel je oog ze kan produceren en hoe lang het duurt voordat ze zijn opgedroogd.

(4)