Ogen laseren; dat had ik eerder moeten doen

Ogen laseren; dat had ik eerder moeten doen

Mijn vrouw en ik zijn trotse brildragers, maar dragen overdag soms ook lenzen. In de avonduren wisselen wij de lenzen om voor een bril. En recentelijk hebben wij, nadat onze lieve dochter trots liet zien hoe ver ze onze brillen kon buigen, de knoop doorgehakt. Wij hebben onze ogen laten laseren.

Het vooronderzoek

Persoonlijk twijfelde ik al jaren over deze stap. Het was erg prettig dat er eerst een vooronderzoek plaatsvond om vertrouwen in de arts en techniek te krijgen. Tijdens het vooronderzoek onderzocht de arts uitvoerig mijn ogen, gaf zij keurig antwoord op alle vragen en kon ze mijn onzekerheden wegnemen. En dat allemaal voornamelijk omdat de arts op een eerlijke manier communiceerde over de behandeltechnieken met alle voor- en nadelen. Ik kreeg ook niet het idee dat ze wilde dat ik direct een beslissing nam. Al met al erg prettig.

De behandeling

De behandeling is zeer snel en soepel verlopen. Voordat de arts begon werd alles opnieuw uitgelegd. Ik voelde mij redelijk op mijn gemak,het bleef spannend maar de artsen gaven mij een goed gevoel. Zodra de arts en ik er beide klaar voor waren werden mijn ogen verdoofd met druppels. Deze hebben ervoor gezorgd dat ik geen pijn heb gevoeld. Wel was het beangstigend in een lasermachine te liggen, waarbij je moet blijven kijken naar een klein lampje.

De ogen zijn één voor één gelaserd en ik heb daar uiteindelijk geen last van gehad. Zodra de behandeling klaar was, was mijn zicht eerst onscherp. Dit was echter iets dat de arts al had aangegeven dus ik maakte mij hier niet erg druk om. Zodra ik thuiskwam ben ik direct enkele uren gaan slapen om mijn ogen voldoende rust te geven.

De nabehandeling

De eerste dag na de behandeling ging ik direct op controle. Er werd geconstateerd dat mijn ogen al redelijk goed zicht hadden. Het enige wat vervelend was: mijn ogen voelde continu erg droog aan. De arts gaf hiervoor echter oogdruppels mee, wat direct verlichting gaf. Per dag werd mijn zicht beter en na een week kon ik alweer autorijden. Het verschil per oog was nog erg klein, maar was pas na een maand helemaal voorbij.

Mijn ervaring bij Visusoogkliniek was erg goed en ik zou anderen die twijfelen adviseren contact op te nemen en te vragen naar een vooronderzoek. Je zit hierbij nog nergens aan vast, maar je weet wel exact wat je kunt verwachten, wat het kosten en of het een geschikte oplossing voor je is.

(65)