Hoe kan ik het afvallen volhouden?

Hoe kan ik het afvallen volhouden?

Wil je direct afslanken en een goed figuur krijgen? Er is geen enkel persoon die afslanken eenvoudig vindt en het met gemak doet. Vind hieronder alle tips die je behulpzaam kunnen zijn om slanker te worden. De adviezen lopen uiteen van dieet en voeding tot calorieën verbranden met bewegen. De tips maken het afslanken makkelijker zodat je sneller je doel kunt behalen en op de goede weg blijft tijdens het afvallen.

Stel doelen die je kunt halen
Realistische doelen stellen is belangrijk bij afslanken zodat je niet teleurgesteld raakt. De teleurstelling van het niet halen van een doel kan ervoor zorgen dat je er te vroeg mee stopt. Een goed uitgangspunt is bijvoorbeeld drie kilo afslanken in dertig dagen. Dat komt neer op een kilo per 10 dagen, een realistisch doel. 20 kilo afslanken in 2 maand tijd wordt al heel wat moeilijker. Met een doel als dat is de kans groot dat je het niet haalt. Zonder reële doelen stel je jezelf teleur als je ze niet behaalt.

Houdt een dagboek bij met wat je eet
Het is verstandig om een dagboek bij te houden met je eten. Noteer al het eten dat je gedurende een dag naar binnen werkt. Je krijgt een uitstekend overzicht wanneer je weet hoeveel dat is. Vaak is het zelfs meer dan je verwacht had. Je kunt hiermee eveneens direct inzien waar het niet goed gaat. Je kunt hierna veranderingen doen zodat het wederom goed gaat.

Beginnen met krachttraining
Als het over afslanken gaat heeft iedereen het meestal over cardio. Dit zijn oefeningen zoals fietsen, joggen en wandelen. Krachttraining wordt gedaan met gewichten of alleen met het lichaam. Door krachttraining bouw je spiermassa op. Spiermassa verbruikt meer calorieën dan vet. Dit houdt in dat het lichaam meer calorieën verbrand en je sneller afvalt. De vetverbranding krijgt een boost door meer spiermassa.

(112)