AI Trading Systeem algoritmes: wat zijn ze en hoe werken ze?

AI Trading Systeem algoritmes: wat zijn ze en hoe werken ze?

AI Trading Systeem algoritmes zijn systemen die gebruik maken van kunstmatige intelligentie om te handelen op de beurs. Ze zijn een interessante en innovatieve manier om betere beslissingen te nemen en meer rendement te behalen met minder moeite. Maar wat zijn ze precies en hoe werken ze? In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over AI Trading Systeem algoritmes die te vinden zijn op een AI trading platform.

Wat is kunstmatige intelligentie?

Kunstmatige intelligentie (AI) is een verzamelnaam voor technologieën die machines in staat stellen om taken uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen. Denk bijvoorbeeld aan spraakherkenning, beeldherkenning, zelfrijdende auto’s of schaakcomputers.

AI maakt gebruik van algoritmes, dat zijn reeksen instructies die een computer vertellen hoe hij een probleem moet oplossen of een taak moet uitvoeren. AI-algoritmes kunnen leren van data, dat zijn verzamelingen informatie die de computer kan verwerken. Door data te analyseren, kunnen AI-algoritmes patronen en relaties ontdekken die verborgen zijn voor het menselijk oog.

AI kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van het doel en de toepassing. Een veelgebruikte vorm van AI is machine learning, dat is het vermogen van een computer om zelfstandig te leren van data zonder expliciete programmering. Een specifieke vorm van machine learning is deep learning, dat is het gebruik van complexe neurale netwerken die meerdere lagen van berekeningen hebben om data te verwerken.

Wat zijn AI Trading Systeem algoritmes?

AI Trading Systeem algoritmes zijn systemen die gebruik maken van kunstmatige intelligentie om te handelen op de beurs. Ze analyseren de marktgegevens en geven koop- en verkoopsignalen op basis van een algoritme. Ze kunnen verschillende instrumenten gebruiken om te handelen, zoals aandelen, turbo’s, futures, CFD’s, ETF’s en opties.

AI Trading Systeem algoritmes hebben een aantal voordelen ten opzichte van traditionele methoden om te handelen op de beurs. Een paar voorbeelden zijn:

 • Ze kunnen tijd besparen, omdat ze niet de hele dag naar de beurs hoeven te kijken of te wachten op het juiste moment om in of uit te stappen.
 • Ze kunnen objectiviteit bieden, omdat ze niet worden beïnvloed door emoties, vooroordelen of menselijke fouten.
 • Ze kunnen flexibiliteit en diversificatie bieden, omdat ze verschillende instrumenten kunnen gebruiken om te handelen op de beurs.
 • Ze kunnen leren van de markt en zich aanpassen aan veranderende omstandigheden, omdat ze gebaseerd zijn op artificial intelligence.

AI Trading Systeem algoritmes hebben ook een aantal nadelen of risico’s. Een paar voorbeelden zijn:

 • Ze kunnen technische problemen of storingen hebben, waardoor ze signalen kunnen missen of verkeerde orders kunnen plaatsen.
 • Ze kunnen niet alle factoren in de markt meenemen, zoals nieuws, politiek of menselijk gedrag, die de prijzen kunnen beïnvloeden.
 • Ze kunnen geen garantie bieden voor toekomstige resultaten, omdat prestaties uit het verleden geen indicatie zijn voor toekomstige prestaties.
 • Ze kunnen kosten met zich meebrengen, zoals abonnementskosten, transactiekosten of spreads.

Hoe werken AI Trading Systeem algoritmes?

AI Trading Systeem algoritmes werken op verschillende manieren, afhankelijk van de aanbieder en de strategie die ze volgen. Er is niet één standaard manier om een AI Trading Systeem algoritme te ontwerpen of te gebruiken. Wel zijn er een aantal algemene stappen die de meeste AI Trading Systeem algoritmes doorlopen:

 • Data verzamelen: De eerste stap is om data te verzamelen over de markt, zoals de koersen, de volumes, de indicatoren, de nieuwsberichten en andere relevante informatie. Deze data kunnen afkomstig zijn van verschillende bronnen, zoals beurzen, brokers, websites of databases.
 • Data verwerken: De tweede stap is om de data te verwerken en te transformeren in een bruikbare vorm voor het algoritme. Dit kan bijvoorbeeld het filteren, normaliseren, standaardiseren of aggregeren van de data zijn. Het doel is om de data zo schoon en consistent mogelijk te maken voor de analyse.
 • Data analyseren: De derde stap is om de data te analyseren met behulp van artificial intelligence. Dit kan bijvoorbeeld het toepassen van machine learning, deep learning, neurale netwerken, genetische algoritmen of andere technieken zijn. Het doel is om patronen en relaties te ontdekken die wijzen op een stijging of een daling van de koers.
 • Signalen genereren: De vierde stap is om signalen te genereren op basis van de analyse. Dit zijn instructies om te kopen of te verkopen, afhankelijk van de richting en de kracht van de trend. De signalen kunnen ook informatie bevatten over het instap- en uitstappunt, het risico en het rendement, het stop-loss en het take-profit niveau en andere parameters.
 • Signalen uitvoeren: De vijfde stap is om de signalen uit te voeren bij je eigen bank/broker. Dit kan handmatig of automatisch gebeuren, afhankelijk van je voorkeur en mogelijkheden. Het doel is om de signalen zo snel en nauwkeurig mogelijk uit te voeren om het optimale resultaat te behalen.

(4)