Willekeurige tips voor tijdens het afvallen

Willekeurige tips voor tijdens het afvallen

Ijsblokjes om de honger weg te nemen
Ijsblokjes kunnen erg handig zijn als je wilt afvallen. Als je honger begint te krijgen pak dan een ijsblokjes en begin deze te kauwen. Meestal gaat de honger al snel weg als je het ijsblokje eenmaal in je mond hebt. Ook door te kauwen op de ijsblokjes krijg je het idee dat je aan het eten bent. De ijsblokjes bevatten echter helemaal geen calorieën omdat ze alleen uit water bestaan.

Alleen het ei-eiwit eten of ook de dooier?
Eet alleen het ei-eiwit en niet het geel. Het gele gedeelte van een ei bevat veel vet en cholesterol. Het ei-eiwit is een goede eiwitbron dat erg dicht bij het menselijk eiwit ligt. De biologische waarde van het ei-eiwit is erg hoog.

Een plattere buik krijgen achter het bureau
Je kunt een plattere en gespierde buik krijgen door achter je bureau te zitten. Door je buik in te houden wanneer je aan het ademen bent kunnen je spieren groeien. Het maakt de core van je lichaam ook sterker. Zo zijn er meerdere oefeningen die je voor je buik kunt doen terwijl je aan het werk bent. De buikspieren gebruik je immers voor veel bewegingen van het lichaam.

Voor en na foto’s maken tijdens afvallen
Maak foto’s om je vooruitgang te meten. Voor en na foto’s geven je een goed beeld van de vooruitgang die je maakt. Als je iedere dag in de spiegel kijkt zie je het verschil niet meer. Zelfs als de weegschaal anders zegt kun je het verschil zelf niet zien. Door voor en na foto’s te maken kun je jezelf vergelijken met een eerder moment. Dit kan je nieuwe motivatie geven en een boost om door te zetten.

Kinderen, overgewicht en rust
Als je kinderen overgewicht hebben zorg er dan voor dat ze iedere nacht voldoende slaap krijgen. De groei bij kinderen vind met name plaats in de nachtrust. Gemiddeld heeft een kind minimaal acht uur slaap per dag nodig. Leer je kinderen hoe slaap ervoor zorgt dat het lichaam herstelt en waar het belangrijk voor ze is.

In de vakantie afvallen
Een vakantie betekent niet dat je een vrijbrief hebt om alles te eten wat los en vast zit. Ook tijdens de vakantie kun je doorgaan met het letten op je voeding. Breng de gezonde snacks mee of koop ze ter plekke. Op vakantie heb je meer vrije tijd waardoor je ook wat meer lichaamsbeweging kunt doen. Bespaar je het geld op de taxi’s en wandel meer. Zo zie je ook meer van de omgeving en je bent goed bezig voor je lichaam.

(129)