Het belang van goede fietskleding

Het belang van goede fietskleding

Je wilt wat vaker gaan fietsen. Om een beetje te sporten, een aantal keren per week bijvoorbeeld. Maar echt wielrennen? Dat doe je liever niet. Gewoon fietsen vind je prima genoeg. Maar als je op deze manier sportief gaat fietsen, moet je dan ook op je fietskleding letten? Uiteraard. In dit artikel kom je alles te weten over bepaalde fietskleding, zodat jij sportief en goed uitgerust de fiets opstapt.

Gelukkig scheelt het aanschaffen van fietskleding wel vergeleken met het aanschaffen van wielerkleding. In het kopen van fietskleding is er meer keuze, meer ruimte en kun je ook ervoor kiezen om niet de kleding bij een speciaalzaak aan te schaffen, maar gewoon bij een sportwinkel in het centrum van de stad bijvoorbeeld, waar verschillende soorten fietskleding beschikbaar en verkrijgbaar is.

Eigen budget

Wel is het goed om je eigen budget te bepalen en waarvoor je het wilt gebruiken. Wil je echt ‘professioneel’ vaker gaan fietsen? Een aantal keren per week of wil je goede fietskleding hebben om een behoorlijk lang stuk naar je werk te fietsen? Als je voor jezelf antwoord hebt op zulke vragen kun je een verdere keuze maken om fietskleding aan te gaan schaffen. Daarbij is er misschien wel nog een andere, belangrijke vraag: in welk seizoen wil je fietsen en waar ga je fietsen?

Veel regen

In Nederland is er natuurlijk veel regen en zeker als je gaat fietsen in de winter is het handig om daarbij rekening te houden met de fietskleding. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten fietskleding in Nederland beschikbaar die extra natuurlijk verwarmend verwerken, maar daarbij ook zweet tegen gaan als je wilt fietsen in de winter of als je gaat fietsen tijdens de regen. Het is in ieder geval slim om er rekening mee te houden als je fietskleding gaat kopen.

(158)