Besparen op uw stucwerk? 5 tips!

Besparen op uw stucwerk? 5 tips!

Stucwerk is een belangrijk onderdeel van de afwerking van een woning. De stukadoor zorgt ervoor dat muren en plafonds netjes worden afgewerkt en klaar zijn om eventueel te worden geschilderd met een leuk kleurtje.

stukadoor tips

Stukadoor bespaartips

We zullen hieronder 5 tips bespreken waarmee u kunt besparen op kosten van uw stucwerk.

Bespaartip 1

Wanneer er in huis op meerdere plekken gestuct moet worden, dan is het slim om al het stucwerk in één keer te laten verrichten. Doordat de stukadoor op deze manier heel efficient kan werken, zal de prijs per vierkante meter stucwerk lager zijn.

Bovendien bespaart u zo ook op voorrij kosten, aangezien die maar één maal te hoeven worden gerekend.

Bespaartip 2

Bij een woning die ouder dan twee jaar is, mogen stukadoors een zogenaamd verlaagd BTW tarief hanteren. De prijs voor het stucwerk zal dan dus automatisch lager zijn. In bepaalde situaties kan het dus lonen om nog even te wachten met het inschakelen van een stukadoorsbedrijf.

Bespaartip 3

Kies voor het juiste stucwerk in de juiste ruimte. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u in ruimtes waar u veel komt graag een mooie met sierpleister bewerkte afwerking wilt laten aanbrengen. Maar in ruimtes waar u minder vaak komt, kunt u bijvoorbeeld prima kiezen voor alleen het sausklaar maken van muren en plafonds.

Bespaartip 4

Wanneer de stukadoor komt stucen, zorg er dan voor dat alle ruimtes waarin hij stucwerk moet aanbrengen netjes leeggeruimd zijn. Zo kan de stukadoor effectief en snel werken, hierdoor kunt u besparen op arbeidskosten.

Verder kunt u ook zelf al de nodige voorbereidingen treffen, zoals bijvoorbeeld het afplakken van muren en plafonds. Of de muren zelfs al voorbehandelen. Door de voorbereidingen die u zelf kunt doen ook daadwerkelijk zelf te doen, kunt u ook besparen.

Bespaartip 5

Vergelijk verschillende stukadoorsfirma’s met elkaar. Door deze te vergelijken op prijs en kwaliteit, kiest u eenvoudig voor de juiste stukadoor tegen de meest aantrekkelijke prijs!

(95)