Hoe werkt geurmarketing?

Hoe werkt geurmarketing?

Misschien is geurmarketing voor jou wel niet zo onbekend als voor vele anderen, heel vreemd is dat niet want wat is dat nu weer? Vandaag de dag zijn er zoveel marketing manieren, maar geurmarketing is misschien nog wel een klein beetje onbekend. Dat is toch wel erg jammer, want geurmarketing is een hele mooie manier mensen kennis te laten met de geurmachine. De geur verspreid zich namelijk door een bepaalde ruimte, waardoor jouw doel gemakkelijk gehaald zou kunnen worden. Wist je dat onze neus echt het meest onderschatte zintuig is, terwijl het effect van de neus verbluffend is?

Waarom kiezen we nu eigenlijk voor de geurmachine?

Je kunt door enkel gebruik te maken van onze geurmachine eenvoudig mensen hun aandacht trekken. Als iets erg aangenaam ruikt wordt automatisch de aandacht getrokken op hetgeen dat je ruikt. Daarom kiezen we sindsdien steeds meer voor een geurmachine, de vorm van marketing mag echter niet ontbreken als jij goede resultaten wilt behalen. Wist je dat het bij geurmarketing niet enkel draait om de geur, maar dat het hier kan gaan om een bepaald merk of ander product? Ook jij kunt meer doelgroepen naar je toe trekken, veel meer dan je in eerste instantie had gedacht.

Hoe kies jij een geur?

Je kunt natuurlijk niet, zomaar een geur kiezen. Het is namelijk verstandig een geurmachine neer te zetten met een geur die echt iets zegt over het bedrijf. Of zelfs over het product dat jij beter op de markt wilt zetten. Stel dat je iets op de markt wilt promoten dat ontspannen dient over te komen, dan kies je bijvoorbeeld een geur die daarbij aansluit. Een geur met noten van lavendel of vanille kunnen dan een goede keuze zijn. Wil je enkel je merkidentiteit vergroten, dan kun je een geur voor de geurmachine kiezen die jouw merk op de juiste manier kan vertegenwoordigen.

Hoe kun je aan de slag?

Je zult om te beginnen met geurmarketing een geurmachine nodig zijn, maar hoe ga je hier nu op de juiste manier mee aan de slag? We snappen natuurlijk allemaal dat je dit niet zonder een goed stappenplan kunt doen. Om te beginnen is het verstandig op papier te zetten wat je doelen zijn en welk resultaat jij wilt gaan behalen met de geurmachine. Dan bepaal je de geur die jij wilt verspreiden, terwijl je in de tussen op zoek kunt gaan naar een geurmachine.

Vraagt het veel tijd?

Deze vorm van marketing werkt eigenlijk altijd, maar hoeveel tijd het exact vraagt is een beetje moeilijk te zeggen. Dit hangt namelijk af van een aantal factoren, waaronder het product die jij wilt promoten en de doelgroep die jij wilt bereiken. Mocht je er niet helemaal uitkomen, de geurmarketing op te starten dan kun jij ervoor kiezen hier de hulp van een expert bij in te schakelen. Het grote voordeel, daarvan is namelijk dat je er niet alleen voor staat en jij geen zaken over het hoofd zal zijn bij het in gebruik nemen van een geurmachine.

(7)